Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Løn og HR  →  Sygdom og fravær

Sygdom, fravær og refusion

Bliver du eller dine medarbejdere ramt af sygdom, er rart at vide, at der er styr på retningslinjer, refusion og sygedagpenge.

Hos Centrovice har vi mange års erfaring med håndtering af sygemeldinger og hjælper dig gerne med at hjemsøge refusion, så du får dækket dine udgifter til løn under sygdom. Uanset om det er dig selv eller dine medarbejdere, der bliver sygemeldt.

Vi er desuden gerne behjælpelige med information om Statens forsikringsordning for selvstændige og arbejdsgivere, hvis du er i tvivl om, hvordan du er dækket, eller hvilken sygedagpengeforsikring du skal tegne.

Arbejdsgiverperioden

Som arbejdsgiver skal du som hovedregel betale sygedagpenge i de første 30 dage af din medarbejders sygdom. Denne periode kaldes medarbejderperioden og betyder, at dagepengeforpligtigelsen overgår til medarbejderens hjemkommune, hvis medarbejderen er syg i mere end 30 dage.

Driver du en selvstændig erhvervsvirksomhed, har du mulighed for at tegne en forsikring, som dækker dine udgifter til sygedagpenge i de første to uger af medarbejderens sygdomsperiode.

Du er naturligvis velkommen til at kontakte vores Løn- og HR-rådgivere, hvis du har spørgsmål om reglerne for arbejdsgiverperioden.

Personalehåndbog sikrer klare retningslinjer

Som arbejdsgiver er det din opgave at sørge for, at medarbejderne kender virksomhedens fraværspolitik, så alle ved, hvordan fravær håndteres, og hvordan de skal forholde sig i forbindelse med sygdom.

Kontakt vores Løn- og HR-rådgivere, hvis du har behov for rådgivning omkring håndtering af sygdom, sygemelding eller sygefraværssamtale.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve