Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Løn og HR  →  HR-Nyt  →  HR-Nyt - Afholdelse af ferie

HR-Nyt – Afholdelse af ferie

Sommeren er her – og med det kommer afvikling af sommerferie. Enhver medarbejder i Danmark har ret til 5 ugers ferie i løbet af et ferieår, og arbejdsgiver har ret til at kræve at ferien holdes. Det er arbejdsgiver, der bestemmer, hvornår ferien skal holdes, men han skal forsøge at tilpasse det til medarbejdernes behov, særligt i forhold til medarbejdere med skolesøgende børn.

Arbejdsgiveren skal være i god tid, for hovedferien på 3 uger skal varsles 3 måneder før den skal holdes, og de resterende 2 ugers ferie skal varsles 1 måned før afholdelse.
En medarbejder kan altså ikke blot ”meddele” arbejdsgiver at han holder ferie, det er i sidste ende arbejdsgiver som bestemmer.
Hovedferien (sommerferie) skal holdes som 3 ugers sammenhængende ferie, og den holdes i perioden 1. maj til 30. september. Dog er der en særregel for medarbejdere, der er beskæftiget med udendørs planteavl. Medarbejderen skal have 2 ugers sammenhængende ferie i perioden, og derudover 1 uges sammenhængende ferie i perioden 1. maj til 31. oktober

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve