Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Løn og HR  →  Aktuelt  →  Hjælp dine udenlandske medarbejdere med skatten

Hjælp dine udenlandske medarbejdere med skatten

Når du ansætter en udenlandsk medarbejder, er der ofte stor fokus på forskudsopgørelsen, så medarbejderen kan få et skattekort med de korrekte skattefradrag. Hvis der ikke er lavet forskudsopgørelse, får medarbejderen trukket 55 % af sin løn i A-skat.

Til gengæld glemmer mange, at årsopgørelsen er mindst lige så vigtig som forskudsopgørelsen. Selvom dine medarbejdere har lavet en forskudsopgørelse, skal de udfylde en selvangivelse, når året er omme. Ellers mister de deres fradrag og får ofte store restskatter.

Du kan hjælpe dine udenlandske medarbejdere med at undgå at skulle betale restskat ved at gøre dem opmærksomme på vigtigheden af årsopgørelsen, og at de generelt skal gøre noget ved de breve, de modtager fra SKAT.

Husk fristen for ændring af årsopgørelser fra tidligere år

Samtidig skal alle – såvel danske som udenlandske medarbejdere – være opmærksomme på, at fristen for ændring af gamle årsopgørelser udløber til den 1. maj tre år efter indkomstårets udløb. Det vil sige, at årsopgørelsen for 2011 skal rettes senest 1. maj 2015. Ellers er muligheden for at få retmæssige fradrag tabt og SKAT kræver restskatten betalt.

Det er muligt at få genoptaget sin årsopgørelse ekstraordinært, men der skal ganske særlige grunde til det. Manglende danskfærdigheder eller kendskab til reglerne er ikke en særlig grund.

Brug for hjælp til opgørelserne?

Centrovices HR- og Løn-rådgivere har stor erfaring med at hjælpe udlændinge med både forskudsopgørelsen og årsopgørelsen. Kontakt os, så hjælper vi også gerne dine udenlandske medarbejdere med at få styr på opgørelserne.

 

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve