Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Løn og HR  →  Aktuelt  →  HR-Nyt - Ferie og sygdom

HR-Nyt – Ferie og sygdom

Hvis din medarbejder er syg, når ferien skal til at begynde, har medarbejderen ikke pligt til at begynde ferien. Den regel er efterhånden velkendt blandt arbejdsgivere. Det er derimod mindre kendt, at en medarbejder kan have krav på erstatningsferie, hvis vedkommende bliver syg i løbet af sin ferie.

En medarbejder, som bliver syg under ferien, har krav på erstatningsferie efter 5 dages sygdom, hvis der er afleveret en lægeerklæring. Medarbejderen skal selv betale lægeerklæringen, og vedkommende har ret til erstatningsferien fra den dag, arbejdsgiveren får besked om sygdommen.

Hvis din medarbejder er syg, når ferien starter, er det ikke nødvendigvis det samme, som at medarbejderen ikke kan tage på ferie med familien samtidigt. Det afhænger helt af den konkrete situation.
Ferien starter i øvrigt først ved arbejdstids begyndelse på første feriedag – og altså ikke for eksempel fredag, når medarbejderen går hjem fra arbejde. Dermed kan en medarbejder, der er sygemeldt fra arbejde fredag, muligvis nå at blive rask inden feriens start. Omvendt kan en medarbejder, som gik rask hjem fredag, også nå at blive syg inden feriens start.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve