Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Løn og HR  →  Aktuelt  →  Beregning af skattefradrag er ændret for medarbejdere med ferie uden løn

Beregning af skattefradrag er ændret for medarbejdere med ferie uden løn

Du skal du være opmærksom på, at der er kommet en indskærpning fra SKAT i forbindelse med beregningen af medarbejderens skattefradrag.

To skattefradrag

Hidtil havde medarbejderen oftest ét samlet skattefradrag hver måned, som ikke ændrede sig i de perioder, hvor der blev afholdt ferie.

Fra 2017 er medarbejderens skattefradrag delt i to. Det ene er det traditionelle skattefradrag, det andet et skattefradrag, der hører til feriepengene.

Medarbejderen sparer således op til ferie via et øget skattefradrag hver måned. Det betyder samtidig, at medarbejderen fremover får et mindre skattefradrag i forbindelse med afholdelsen af ferie. Det sker, fordi det månedlige fradrag, som knytter sig til feriepengene, modregnes det traditionelle skattefradrag i den måned, hvor ferien afholdes.

Hvornår er det et problem?

Hvornår kan den nye opdeling af skattedraget give udfordringer? Det kan den, hvis medarbejderen ikke får afholdt ferie.

I det tilfælde vil medarbejderen have opsparet skattefradrag til ferie, som ikke bliver modregnet, idet ferien ikke bliver afholdt.

Medarbejderen får derfor et for højt skattefradrag over året og vil derfor komme til at skylde penge til SKAT, når året gøres op.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål vedrørende beregningen af skattefradraget for dine medarbejdere med ferie uden løn, er du velkommen til at kontakte en af vores Løn- og HR-rådgivere.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve