Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Kvæg  →  Aktuelt  →  Tørstofindhold i grønmajs 2018

Tørstofindhold i grønmajs 2018

I uge 33 (mandag) blev der fra Fyn indsendt 4 prøver til analyse for tørstof m.m.. Resultaterne ses i tabellen nedenfor.

Det fremgår af tabellen, at tørstofindholdet i de indsendte prøver endnu er relativt lavt. Majsplanterne har sikkert optaget noget af den nedbør, der faldt i weekenden. Tallene viser overvejende en pæn andel af stivelse set i forhold til tørstofprocenten. Der sker stadig en betydelig tørstofproduktion i majsplanterne samtidig med, at sukker omlejres til stivelse.

Tørstofprocenterne er noget lavere end de fleste af de prøver, der blev indsendt fredag d. 10. august. Hold godt øje med markerne og kolbernes udvikling. Normalt skal der først ensileres, når der vanskeligt kan klemmes saft af kernerne i midten af kolberne, men nogle af majsplanterne er tørkeskadede med en del visne blade nederst, så stængelen er formentlig mere tør i år end i mere normale majsår.

KvægrådgivningDanmark

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve