Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Kvæg  →  Aktuelt  →  Sæt fokus på din køers holdbarhed
kvægrådgivning, kvæg, jersey, centrovice

Sæt fokus på din køers holdbarhed

AFLYST – PÅ GRUND AF FOR FÅ TILMELDTE

 

Der er god økonomi i holdbare køer, og når 25 % af alle danske kælvekvier kun når at kælve en gang, er der behov for at se på de forhold, der har betydning for holdbarheden. Derfor sætter KvægrådgivningDanmark fokus på netop holdbarhed med en temadag den 3. februar på Centrovice i Vissenbjerg og en kvægfaglig udflugt med to bedriftsbesøg den 7. februar.

Temadag

På temadagen stiller kvægkonsulenterne skarpt på de faser i koens liv, der er vigtige for, at den ender med at opnå en høj livsydelse. Bliv klogere på de første vigtige måneder op til 6 mdrs. alderen med råmælkstildeling og overgang fra mælkefodring til kviefodring, hør om kælvning og opstaldning og management de første dage efter kælvning samt om de forhold der påvirker laktationen. Sidst men ikke mindst stiller kvægkonsulenterne også skarpt på fodring, management, kokomfort og opstaldning i goldperioden.

Se det fulde program og tilmeld dig her: Temadag den 3. februar

Kvægfaglig udflugt

På den kvægfaglig udflugt sætter KvægrådgivningDanmark fokus på holdbarhed, god sundhed og høj ydelse. Turen går først til Hovborg, hvor Preben Vingborg har en besætning med ca. 550 Jerseykøer og en ydelse på knap 11.000 kg EKM. Stalden er en sengebåsestald med sand i sengene. Der er rigtig stor fokus på yversundhed i besætningen og der bliver lagt meget vægt på faste rutiner omkring malkearbejdet. Desuden er der sat fokus på overgangen fra goldko til lakterende ko og de udfordringer, der kan være i den periode.

Over middag fortsætter turen til Ribe, hvor Mads Stokholm Pedersen har en besætning med 450 Holstein køer og en ydelse på 13.790 kg EKM. Køerne går i en ny stald fra 2015 med spalter og sand i sengebåsene, der er opført nyt malkecenter og fodringen er baseret på majsensilage, kolbemajs og græsensilage. Ved besøget vil der være fokus på opstart af laktationen med opstartshold og nykælverhold.

Se det fulde program og tilmeld dig her: Kvægfaglig udflugt den 7. februar

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve