Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Kvæg  →  Aktuelt  →  Fodring af kødkvæg i sommertørken

Fodring af kødkvæg i sommertørken

Nogle steder er der så dårlig græsvækst og -forsyning, at man har påbegyndt opfodringen af græsensilage bjærget i foråret 2018. Det kan også være meget relevant og praktisk, men hvis det er muligt, vil vi tilråde, at al græsensilagen ikke opfodres her i sommer, men suppleres med korn, halm samt rapsskrå, hvis der er behov for proteintilskud.

Der arbejdes på at få dispensation til at opfodre frøgræshalm til såkaldt mindre anvendelse (forstås mindre anvendelse pr. dyr). Andre fodermidler kan selvfølgelig også bruges, men korn og rapsskrå vil være nemt tilgængelige på de lokale foderstofforretninger. Malet eller valset korn er ofte den billigste energikilde at supplere med. Hvis der fodres med meget korn, kan det anbefales at supplere med foderkridt i forholdet 20 gram foderkridt pr. kg korn, så der tilføres nok calcium til vækst og mælkeproduktion.

Giver ovenstående anledning til spørgsmål er du velkommen til at kontakte os. Kontakt kvægkonsulent Laurits Rasmussen på tlf. 4040 2349.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve