Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Kvæg  →  Aktuelt  →  Arla Foods efterspørger non-GMO-mælk

Arla Foods efterspørger non-GMO-mælk

Arla Foods åbner nu op for rekruttering af mælkeproducenter i Danmark, der kan levere mælk, produceret uden anvendelse af GMO-foder.  Baggrunden er, at Arla ser forretningsmæssige muligheder i produkter baseret på denne mælk. De ønsker at lave en differentiering af varemærker med baggrund i den grønne bølge, og de GMO-fri produkter forventes at lande i butikkerne i slutningen af året.

Omlægningsperioden er 3 måneder, og Arla giver et tillæg på 1 eurocent pr. kg for non-GMO-mælk. Ansøgere vil blive vurderet ud fra geografisk placering, tilkørselsforhold og proteinindhold i mælken.

For at producere mælken uden anvendelse af GMO-foder skal der typisk findes et alternativ til sojaprodukterne i foderplanen. Hvis der ikke bruges sojaskrå i foderplanen, er det oplagt at ansøge. Indgår der sojaskrå i foderplanen, bør forderrationen gennemregnes med erstatningsfodermidler, og der bør vurderes i forhold til forventet mælkeproduktion og indkøb af nonGMO-fodermidler.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve