Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Kvæg  →  Aktuelt

Aktuelt

Send krypterede mails til Centrovice her fra hjemmesiden

Det er et lovkrav fra datatilsynet, at mails, der indeholder personlige oplysninger eksempelvis om økonomiske forhold, CPR nummer, sygdom eller andre personlige forhold, SKAL sendes krypteret fremover.  Og hvordan gør man så det?

Det kan man gøre fra vores hjemmeside ved at gå ind under men Læs mere »

14. januar 2019

Erfa-gruppe for kalvepassere giver viden og engagement – Hvem skal med på næste hold?

I oktober startede den første kalve erfa-gruppe hos Centrovice. Og gruppen har fået en masse viden og oplevelser sammen de seneste måneder.

Gruppen har bestået af 8 landbrugsmedarbejdere fra Fyn og Jylland, heraf 3 udenlandske medarbejdere og 5 danske medarbejdere.

Kalvedødeligheden hos g Læs mere »

19. december 2018

10 tips til kalvebehandling inden vinteren

Efter en meget varm sommer kommer som regel en meget kold vinter. Her er derfor 10 tips til, hvordan du behandler dine kalve, inden kulden rammer. Kalvene trives rigtig godt i kolde omgivelser, men det kræver de rigtige omstændigheder for at dette lader sig gøre. Det skulle gerne kunne lette arbe Læs mere »

11. december 2018

Sæbe er ikke bare sæbe - slet ikke i kalvestalden

Kalvestalden er et udsat område for smitte, og kalvene er yderst modtagelige for gamle bakterierester og/eller parasitter gemt i afføring og hjørner af kalveboksen. Parasitterne er specielt modstandsdygtige i miljøet, og nogle parasitter kan overleve i miljøet op til 6 mdr. uden en fysisk vært Læs mere »

6. december 2018

Resultater af majsprøver fra Fyn - 21. august 2018

KvægrådgivningDanmark kørte i sidste uge nye majsprøver fra Fyn til Seges igennem deres gratis tilbud om analyser. Nedenfor kan du se resultaterne:

Resultaterne viser en forøgelse i tørstofprocent på omkring 2,9 % gns. med lidt forbehold for regn- og dugvåde planter.

Stivelsesproce Læs mere »

27. august 2018

Tilbud om gratis analyser af majs - igen

I tvivl om du skal høste majs til helsæd i morgen?
Vi forventer, at majs til helsæd skal høstes tidligt i år, men hvor tidligt? Står du med majsmarker, der visner, eller planter, der ikke er blevet bestøvet, og er du i tvivl, om du skal høste, vil SEGES gerne – uden beregning – hjælpe kun Læs mere »

23. august 2018

Majsens udvikling med prøver fra 20. august 2018

Tørstofindhold i grønmajs 2018

Mandag uge 34 blev der fra Fyn indsendt 4 prøver til analyse for tørstof m.m.. Resultaterne ses i tabellen nedenfor sammen med resultaterne fra uge 33.

 

Resultatet fra Nordfyn ser mærkeligt ud med fald i tørstof og stivelsesprocent, så den lad Læs mere »

23. august 2018

Fodring med reduceret grovfodermængde

Mange mælkeproducenter står i en situation, hvor de enten allerede er i gang eller skal til at fodre med en lavere fodermængde og en reduceret fordøjelighed. I Effektivt Landbrug den 15. august gav kvægkonsulent Inger-Marie Antonsen sit bud på, hvordan den udfordring kan løses.
Det kan bl.a Læs mere »

17. august 2018

Tørstofindhold i grønmajs 2018

I uge 33 (mandag) blev der fra Fyn indsendt 4 prøver til analyse for tørstof m.m.. Resultaterne ses i tabellen nedenfor.

Det fremgår af tabellen, at tørstofindholdet i de indsendte prøver endnu er relativt lavt. Majsplanterne har sikkert optaget noget af den nedbør, der faldt i weekende Læs mere »

16. august 2018

Majsens udvikling midt i august 2018

Fredag d. 10. august fik vi på Centrovice/KvægrådgivningDanmark indleveret 27 prøver af frisk majs, som i weekenden blev analyseret på Kvægbrugets Forsøgslaboratorium.

Prøverne viste en spredning fra 26 til godt 35% tørstof, og de mest tørre planter havde nogle tørre og visne blade Læs mere »

16. august 2018

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve