Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Kvæg  →  Aktuelt

Aktuelt

Sæbe er ikke bare sæbe - slet ikke i kalvestalden

Kalvestalden er et udsat område for smitte, og kalvene er yderst modtagelige for gamle bakterierester og/eller parasitter gemt i afføring og hjørner af kalveboksen. Parasitterne er specielt modstandsdygtige i miljøet, og nogle parasitter kan overleve i miljøet op til 6 mdr. uden en fysisk vært Læs mere »

6. december 2018

Resultater af majsprøver fra Fyn - 21. august 2018

KvægrådgivningDanmark kørte i sidste uge nye majsprøver fra Fyn til Seges igennem deres gratis tilbud om analyser. Nedenfor kan du se resultaterne:

Resultaterne viser en forøgelse i tørstofprocent på omkring 2,9 % gns. med lidt forbehold for regn- og dugvåde planter.

Stivelsesproce Læs mere »

27. august 2018

Tilbud om gratis analyser af majs - igen

I tvivl om du skal høste majs til helsæd i morgen?
Vi forventer, at majs til helsæd skal høstes tidligt i år, men hvor tidligt? Står du med majsmarker, der visner, eller planter, der ikke er blevet bestøvet, og er du i tvivl, om du skal høste, vil SEGES gerne – uden beregning – hjælpe kun Læs mere »

23. august 2018

Majsens udvikling med prøver fra 20. august 2018

Tørstofindhold i grønmajs 2018

Mandag uge 34 blev der fra Fyn indsendt 4 prøver til analyse for tørstof m.m.. Resultaterne ses i tabellen nedenfor sammen med resultaterne fra uge 33.

 

Resultatet fra Nordfyn ser mærkeligt ud med fald i tørstof og stivelsesprocent, så den lad Læs mere »

23. august 2018

Fodring med reduceret grovfodermængde

Mange mælkeproducenter står i en situation, hvor de enten allerede er i gang eller skal til at fodre med en lavere fodermængde og en reduceret fordøjelighed. I Effektivt Landbrug den 15. august gav kvægkonsulent Inger-Marie Antonsen sit bud på, hvordan den udfordring kan løses.
Det kan bl.a Læs mere »

17. august 2018

Tørstofindhold i grønmajs 2018

I uge 33 (mandag) blev der fra Fyn indsendt 4 prøver til analyse for tørstof m.m.. Resultaterne ses i tabellen nedenfor.

Det fremgår af tabellen, at tørstofindholdet i de indsendte prøver endnu er relativt lavt. Majsplanterne har sikkert optaget noget af den nedbør, der faldt i weekende Læs mere »

16. august 2018

Majsens udvikling midt i august 2018

Fredag d. 10. august fik vi på Centrovice/KvægrådgivningDanmark indleveret 27 prøver af frisk majs, som i weekenden blev analyseret på Kvægbrugets Forsøgslaboratorium.

Prøverne viste en spredning fra 26 til godt 35% tørstof, og de mest tørre planter havde nogle tørre og visne blade Læs mere »

16. august 2018

Det skal du som kødkvægsavler vær obs på i tørken

Her i tørken er der nogle forhold, du som kødkvægsavler skal være særligt opmærksom på.

Tjek drikkestederne
Mange steder er render og naturlige drikkesteder, hvor kvæget normalt drikker, udtørret. Dette har et sted resulteret i, at der kun var lidt vand med alger, hvilket medførte at n Læs mere »

9. august 2018

Tips til at undgå spild i din mælkeproduktion

Man kan nemt blive overrasket over, hvad man kan møde af spild i mælkeproduktionen. Spild som kan koste mere, end man aner.

Spild er træls! Det koster tid og penge, som kunne være brugt bedre. Kvæg- og leankonsulent Inger-Marie Antonsen har stillet skarpt på spild i mælkeproduktionen i jun Læs mere »

2. august 2018

Vi hjælper dig med formidlingen, hvis du vil købe eller sælge halm eller grovfoder

De mange ugers tørke giver mangel på både halm og grovfoder. Derfor oprettede vi i sidste uge en halmbørs, og nu følger vi trop med grovfoder. Konkret har vi oprettet to opslag på Centrovices Facebookside, hvor du i kommentarfeltet kan angive, om du efterspørger eller sælger henholdsvis hal Læs mere »

26. juli 2018

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve