Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Ejendomme og jura  →  Juridisk rådgivning  →  Ægtepagt

Ægtepagt

En ægtepagt er en aftale mellem dig og din ægtefælle om, hvordan jeres formuer skal fordeles ved død eller skilsmisse. Vælger I ikke at indgå en ægtepagt, når I indgår ægteskab, accepterer I samtidig fælleseje. Det betyder, at alle jeres værdier deles, hvis I skulle vælge at blive skilt, eller når den ene af jer dør.

Med en ægtepagt kan I aftale, at der skal være særeje over værdierne i ægteskabet, således at jeres aktiver ikke skal deles ved skilsmisse eller død.

Ægtepagten sikrer dig økonomisk

Jo større forskel der er på jeres formuer, når I indgår ægteskab, jo vigtigere er det, at I forholder jer til, om I skal lave en ægtepagt. Har du en positiv formue, mens din ægtefælle har gæld, kan det få alvorlige økonomiske konsekvenser, hvis I bliver skilt, eller din ægtefælle dør, og der ikke er oprettet ægtepagt.

Du hæfter ikke for din ægtefælles gæld, men har I ikke oprettet ægtepagt, skal du betale til din ægtefælles dødsbo, og op til halvdelen af din formue vil kunne tilfalde din afdøde ægtefælles kreditorer.

En ægtepagt er ikke enten-eller

Med en ægtepagt sikrer I hinanden, fordi I på forhånd har forholdt jer til, hvordan formuen skal fordeles i forbindelse med skilsmisse eller dødsfald. Men en ægtepagt behøver ikke at være en ’enten eller-aftale’. Det betyder, at særejet kan angå hele formuen, eller blot en del af formuen – og kan aftappes eller tidsbegrænses.

Få rådgivning om oprettelse af ægtepagt

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål omkring ægtepagt. Vi tager naturligvis også gerne en snak med dig og din ægtefælle om, hvorvidt I har behov for en ægtepagt, og hvordan den evt. skal udformes.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve