Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Ejendomme og jura  →  Aktuelt  →  Vejdirektoratet offentliggør linjeføringsforlag for vestfynsk jernbane

Vejdirektoratet offentliggør linjeføringsforlag for vestfynsk jernbane

De seneste 2 års undersøgelser af en ny 35 km lang højhastighedsjernbane over Vestfyn er netop afsluttet. Det oplyser Vejdirektoratet på deres hjemmeside.

Efter planen skal den nye jernbane fra Odense V til Kauslunde ved Middelfart nedbringe rejsetiden over Fyn og gøre det muligt at køre med op til 250 km/t på strækning. VVM-undersøgelsen omfatter tre mulige linjeføringer, som alle sigter mod at jernbanen placeres i en korridor sammen med motorvejen, hvilket betyder, at jernbanen ét sted på strækningen skal krydse motorvejen. De tre skæringer med motorvejen, som er beskrevet i VVM-undersøgelsen, er placeret ved Nørre Aaby, nord for Vissenbjerg og vest for Ravnebjerg.

Ejendomsrådgiver: Overvej forlodsekspropriation

Det er stadig uvist, hvor mange landbrug, der vil blive ramt af ekspropriation, hvis den vestfynske jernbane bliver en realitet. Vejdirektoratet vurderer, at 50 – 55 ejendomme vil skulle totaleksproprieres i forbindelse med etableringen af den nye jernbane, mens 215 – 235 ejendomme vil skulle afgive større eller mindre arealer til jernbanen.

”Har man bygninger eller stuehus på arealer, som kan blive berørt af de tre mulige linjeføringer, kan det være en god ide at undersøge mulighederne for forlodsekspropriation”, forklarer ejendomsrådgiver Niels Jepsen, men understreger, at en forlodsekspropriation kræver, at særlige forhold tilsiger ekspropriation.

Offentlig høring af VVM-redegørelsen

Den offentlige høring af projektet forløber frem til primo september, og der afholdes tre borgermøder i løbet af august.

  • Mandag den 15. august kl. 19.00 – 21.00, Ejbyhallen
  • Tirsdag den 16. august kl. 19.00 – 21.00, Vissenbjerg Idræts- & Kulturcenter

Dato og tidspunkt for det tredje borgermøde, som finder sted på Provstegårdskolen i Odense V, er endnu ikke fastlagt, men vil blive annonceret i de lokale dagblade.

Kontakt Centrovices ejendomsrådgivere, hvis du har behov for hjælp til udarbejdelse af høringssvar.

Vil du læse mere om den nye jernbane over Vestfyn?

Klik her for at læse hele VVM-redegørelsen og se de tre linjeføringsforslag

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve