Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Ejendomme og jura  →  Aktuelt  →  Hvem arver børnene?

Hvem arver børnene?

Heldigvis sker det ikke så tit, at begge forældre dør, inden barnet/børnene er fyldt 18 år og dermed er blevet myndige. Men når det sker, skal Statsforvaltningen tage stilling til, hvem der skal have forældremyndigheden over de umyndige børn.

Som forælder har man mulighed for at påvirke denne beslutning ved at oprette et såkaldt ”børnetestamente”. Som forælder kan man ikke bestemme, hvem der skal arve børnene, på samme måde som man kan bestemme, hvem der skal arve sommerhuset, bankkontoen eller kaffestellet. Børnetestamentet fungerer derimod som en tilkendegivelse af, hvem man som forælder gerne vil have til at overtage forældremyndigheden over ens børn. Denne tilkendegivelse vil i vid udstrækning blive fulgt af Statsforvaltningen, medmindre hensynet til børnene tilsiger noget andet. Det er derfor en god idé at få lavet en tilkendegivelse om forældremyndighed; dels vil det give anledning til, at man som forælder rent faktisk forholder sig til spørgsmålet, og dels vil det spare ens familie og omgangskreds for unødige bekymringer, diskussioner og drøftelser om, hvad de tror, man havde tænkt og ønsket.

Tilkendegivelsen om forældremyndighed kan enten laves udelukkende som et børnetestamente eller sammen med andre testamentariske bestemmelser i et ”rigtigt” testamente.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve