Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Ejendomme og jura  →  Aktuelt  →  Få rabat på den høje boafgift

Få rabat på den høje boafgift

Hvis du ikke har ægtefælle, børn eller andre arvinger, der helt kan slippe for at skulle betale boafgift eller som kun skal betale den lave boafgift på 15 %, men du derimod kun har arvinger, der skal betale den høje boafgift (36,25 %), har du mulighed for at få rabat.

Det skal du gøre

Det kræver blot, at du opretter et testamente, hvori du indsætter en almenvelgørende eller på anden måde almennyttig fond, forening eller institution m.v. til at arve 30 % af din formue. Samtidig bestemmer du, at den velgørende forening skal betale den boafgift, som arven til de øvrige arvinger udløser.

Rabatten på boafgiften bliver dermed så stor, at de øvrige arvinger får mere i arv, end de ville have fået, hvis de havde arvet hele din formue.

Hvem kan du testamentere til?

Den seneste liste over de foreninger, fonde, institutioner m.v., der er godkendt af Skat til at modtage arv uden at skulle betale boafgift, omfatter mere end 1.200 forskellige muligheder. De spænder over alt fra museer, kirker, forskellige trosretninger og skoler til menneskerettighedsorganisationer, forskningsinstitutioner, velgørende institutioner m.v.

Der vil uden tvivl også være én iblandt, som du kunne tænke dig at tilgodese og samtidig sikre, at dine øvrige arvinger bliver bedre stillet.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve