Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  Tiltrængt oprydning i miljø- og fødevarereglerne

Tiltrængt oprydning i miljø- og fødevarereglerne

Karen Hækkerup er glad for ministerens sanering af reglerne for landbruget og fødevareproducenterne. I alt er en tredjedel af alle regler væk.

Hver tredje lov og bekendtgørelse på miljø- og fødevareområdet er forsvundet, efter en grundig oprydning i reglerne fra miljø- og fødevareministeren. Det vækker glæde hos Karen Hækkerup.

”Det er skønt, at ministeren har givet miljø- og fødevarelovgivningen en tiltrængt hovedrengøring. Det gør det lettere for landmænd og fødevareproducenter at leve op til reglerne, der i forvejen er meget snørklede”, siger Karen Hækkerup, der er administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer.

Reglerne er fjernet, uden det betyder noget for fødevaresikkerheden og miljøet. Til gengæld bliver det meget lettere for fødevareproducenter og landmænd at hitte rede i reglerne.

”Vi skal have en lovgivning, som giver forbrugerne og borgerne en garanti for, at der er styr på tingene. Men problemet med lovgivningen er blandt andet, at den har været unødvendig snørklet. Fx var miljøbeskyttelsesloven tidligere fordelt på 29 forskellige love, men er nu samlet i én. Det gør det selvfølgelig meget lettere for de danske landmænd at manøvrere i,” siger Karen Hækkerup.

Karen Hækkerup håber, at ministeren fortsat vil have fokus på at undgå unødvendigt bureaukrati.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve