Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  Støtte til oplagring af svinekød får stor betydning

Støtte til oplagring af svinekød får stor betydning

Landbrug & Fødevarer roser Dan Jørgensen for at have kæmpet for, at trængte danske svineproducenter nu får en håndsrækning fra EU

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer tager yderst positivt imod, at EU-Kommissionen nu vil indføre støtte til privat oplagring af svinekød, som en håndsrækning til de kriseramte europæiske svineproducenter. Det har L&F kæmpet for længe – med god hjælp fra den danske fødevareminister Dan Jørgensen.

– Det vil få stor betydning for både slagterier og svineproducenter, at der nu kan trækkes svinekød ud af markedet i en periode, så vi forhåbentligt kan få stabiliseret priserne på svinekød efter dramatiske prisfald på 25 pct. siden i sommers. Den russiske boykot af europæiske fødevarer har kostet de danske svineproducenter et tab på hele fire mia. kr. alene i 2014. Nu er der håb om, at priserne kan stige, mens der arbejdes intenst for at få åbnet nye markeder for dansk svinekød, siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

Det er EU’s landbrugskommissær Phil Hogan, der i dag har meddelt Danmark, at Kommissionen nu er parat til at indføre en oplagrings-ordning. Det sker som følge af de voldsomme konsekvenser på de globale svinekødspriser efter den russiske boykot af vestlige fødevarer som led i konflikten med Vesten om krisen i Ukraine. Den private oplagring kommer efter stort pres fra bl.a. Danmark.

– Fødevareminister Dan Jørgensen fortjener stor ros for i lang tid at have presset på for at få privatoplagring af svinekød. EU var længe afvisende, men Dan Jørgensen fortsatte sit pres, og fik også andre lande med på ideen. Det arbejde er vi meget glade for, siger Karen Hækkerup, adm. direktør i L&F.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve