Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  Stærke tv-billeder viser udfordringerne i svineproduktionen

Stærke tv-billeder viser udfordringerne i svineproduktionen

DR-dokumentaren ”Det store Svinerige” sætter udfordringerne i svineproduktionen på dagsordenen. Landbrug & Fødevarer hilser debatten velkommen.

23. januar 2014
Tv-udsendelsen ”Det store svinerige”, der blev vist på DR1 torsdag aften, viser en række af de udfordringer, som dansk svineproduktion allerede er i gang med at håndtere. Det siger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild:

– Jeg kan godt forstå, hvis man bliver påvirket af billederne i tv-udsendelsen i aftes. Det er ikke rart at se døde pattegrise eller grise, der bliver halekuperet og kastreret. Det påvirker også mig – og alle de landmænd, der hver dag arbejder i stalden. Men det er vigtigt at sige, at sådan er hele hverdagen jo ikke heller ikke. Hverdagen er heldigvis fuld af levende grise, der vokser og har det godt.

Branchen er i tæt samarbejde med både myndigheder og universiteter i fuld gang med at tage hånd om de udfordringer, som DR dokumentaren skildrer.

– Vi hilser altid en debat om dyrevelfærd i svineproduktionen velkommen. Der er ikke noget, vi landmænd hellere vil end at undgå både døde grise, kastration og halekupering, men vi må desværre også bare sige, at det endnu ikke er lykkedes at finde den gyldne formel. Alle tiltag og ideer, der kan være med til at løse svineproduktionens udfordringer, er vi selvfølgelig særligt interesserede i at høre mere om, siger Martin Merrild.

Han ser frem til det dyrevelfærdstopmøde, som fødevareminister Dan Jørgensen har indkaldt til i februar, hvor både erhvervet, ministeren, eksperter og dyrevelfærdsorganisationer deltager.

– Når vi alle sammen mødes til februar, håber jeg, at det bliver en konstruktiv dialog, hvor vi forhåbentlig kan komme et skridt videre eller få ny inspiration til at løse de udfordringer, vi står overfor i svineproduktionen, siger Martin Merrild.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve