Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  Russisk embargo rammer bredt

Russisk embargo rammer bredt

Store dele af den danske fødevareeksport ventes at blive ramt af russiske handelssanktioner.

Det russiske stop for fødevarer kommer til at ramme den danske fødevareeksport. Det vurderer Landbrug & Fødevarer ud fra en liste over berørte produkter, som netop er offentliggjort af regeringen i Moskva.  Den danske fødevareeksport til Rusland beløb sig i 2013 til cirka 4,3 mia. kr.  Den liste over produkter, som varsles omfattet af boykot, svarer til en eksport for ca. 3,5 mia. kr.

I forvejen har Rusland lukket for import af svinekød fra EU på grund af risikoen for svinepest. Den danske svineeksport udgjorde sidste år 2,1 mia. kr. af de 4,3 mia.

– Det er klart, at sanktionerne er alvorlige, og de rammer stort set alle typer af fødevarer. Derfor håber vi, at der kan findes en politisk løsning på konflikten mellem Rusland og den øvrige verden så hurtigt som muligt, til gavn for alle parter, siger Søren Gade, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Han påpeger, at danske fødevarer er i høj kurs mange steder i verden, og at der de seneste år også er blevet opdyrket nye markeder.

– Danske fødevarevirksomheder er generelt gode til at finde nye markeder. Hvis Rusland lukker for import, betyder det jo ikke, at vi skal smide varerne ud. Vi tror, vi kan finde afsætningsmuligheder andre steder i verden, blandt andet på vækstmarkederne i Asien, hvor efterspørgslen efter danske fødevarer er stor. Men Det er klart, at på den korte bane er der en risiko for, at det vil påvirke verdensmarkedspriserne på de berørte varer, siger Søren Gade.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve