Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  Planteavlere vil producere 20 procent mere

Planteavlere vil producere 20 procent mere

En stigning i produktionen på 20 procent frem mod 2018. Det er ambitionen for de dan-ske planteproducenter, der dermed kan understøtte regeringens vækststrategi ved at levere langt flere råvarer end hidtil. Planteproducenternes formand Torben Hansen fremlagde visionen på Plantekongressen tirsdag i Herning.

– En stigning i produktionen på det niveau vil kunne give planteavlerne en tiltrængt forbedring af indtjeningen. For de fleste bedrifter er den ikke tilfredsstillende på nuværende tidspunkt. Samtidig vil vi kunne bidrage med en større mængde af de råvarer, som er nødvendige for at realisere potentialet i regeringens vækstplan og dermed sikre arbejdspladser og eksportindtægter til Danmark, siger Torben Hansen.

Stigningen i produktionen skal realiseres ved at udnytte de bedre produktionsbetingelser, som ventes at blive udbyttet af blandt andet en målrettet miljøregulering. Men landmændene skal også optimere deres egen indsats.

– De 10 procent kræver, at vi får lov at gødske vores afgrøder, så vi får bedre udbytter og kvalitet. Det forventer vi snart sker. De øvrige 10 procent skal vi finde gennem at optimere produktionen ved at bruge bedre sorter, blandt andet skal forædlingsarbejdet styrkes. Vi skal også være bedre til at bruge ny teknik, bedre materiel og blive dygtigere til driftsledelse. siger Torben Hansen.

Han glæder sig generelt over et skift i politikernes og myndighedernes tilgang til landbruget.

– Der er kommet en række positive meldinger fra regeringen. Når statsministeren slår fast, at en ny regulering skal give økonomisk gevinst for landbruget, og erhvervsministeren udtaler, at han vil prioritere landbruget højest, så er det meget glædeligt for vores erhverv. Jeg er også meget glad for, at den nye fødevareminister ønsker at fortsætte regeringens linje og vil være en medspiller for os.

– Jeg håber og forventer, at de meldinger vil munde ud i flere fremadrettede initiativer, der kan styrke vores mulighed for at drive et professionelt, lønsomt og bæredygtigt erhverv, til gavn for både os selv og samfundsøkonomien, siger Torben Hansen.

Plantekongres 2014 samler tirsdag og onsdag 2.000 deltagere i Herning Kongrescenter.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve