Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  Martin Merrild: Trump kommer til fornuft

Martin Merrild: Trump kommer til fornuft

Med valget af Donald Trump som amerikansk præsident, holder erhvervslivet i mange lande nu vejret. Trump har i sin valgkamp stået for protektionisme og mindre handel med omverdenen. Hos Landbrug & Fødevarer er troen på et fortsat godt samarbejde med amerikanerne dog intakt.

– USA har brug for resten af verden. De har brug for at eksportere og de vil også fortsat have brug for at importere. Derfor er det min klare overbevisning, at når først roen har lagt sig, så vil Donald Trump lade fornuften sejre og fortsætte et godt samarbejde med omverdenen, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild fra organisationens årlige delegeretmøde i Herning.

Den danske fødevaresektor eksporterede sidste år varer for knap fem milliarder kroner til USA. Der er ifølge Martin Merrild ingen grund til at tro, at den eksport vil stoppe, bare fordi USA har fået ny præsident.

– Ligesom vi så med Brexit, så går livet videre på trods af overraskende valgresultater. Vi ser fx i disse år, at amerikanerne gerne vil købe dansk svinekød, der er produceret uden brug af antibiotika. Mon ikke vi fortsat vil opleve en amerikansk efterspørgsel uanset hvad præsidenten hedder, siger Martin Merrild.

Et af de store temaer i valgkampen har været frihandel og i særdeleshed den omdiskuterede frihandelsaftale mellem EU og USA, den såkaldte TTIP. Martin Merrild håber på, at den ikke går fløjten nu hvor det er Donald Trump, der sidder ved roret.

Landbrug & Fødevarer er samlet til det årlige delegeretmøde i Herning Kongrescenter onsdag og torsdag i denne uge.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve