Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  Løkke: På tide at give landmænd fair vilkår

Løkke: På tide at give landmænd fair vilkår

Fødevareklyngen spiller en vigtig rolle for at skabe vækst i hele Danmark. Derfor skal vilkårene for landmænd lettes, siger statsministeren

Lars Løkke Rasmussen skrev historie, da han i formiddag som den første statsminister holdt tale på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde, der finder sted i Herning Kongrescenter. Her understregede han flere gange, at landbruget et en del af løsningen på fremtidens udfordringer for det danske samfund og, at landmændene derfor skal have mere konkurrencedygtige vilkår at arbejde under.

– Jeg synes, det er på tide at danske landmænd bliver taget alvorligt og får fair vilkår. I skal have de vilkår, der skal til, så I kan gribe de muligheder, der er på det internationale marked. Og vi er i gang med at forbedre jeres vilkår. Det er ikke en tilfældighed, at ministerbilerne holder i kø uden for Herning Kongrescenter, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren henviste til, at der de kommende år vil opstå masser af muligheder for den danske fødevareklynge på verdensmarkedet. Blandt andet anslår FN’s landbrugsorganisation FAO, at behovet for fødevarer globalt vil være vokset med 50 procent frem mod 2030. Samtidig vokser middelklassen samlet set på globalt plan og dermed efterspørgslen efter danske kvalitetsfødevarer.

Den udvikling kan fødevareklyngen hjælpe med at omsætte til vækst i hele Danmark, tilføjede han.

– Vi skal have vækst i hele Danmark, og vi har brug for mere eksport, hvis vi skal skabe flere arbejdspladser. I skaber arbejdspladser uden for de større byer. Det vil være trist for hele Danmark, hvis landet bliver delt op i udvikling og afvikling. Derfor skal I have arbejdsro, frihed til at gro. Vi vil arbejde for at give jer fair vilkår, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild, tager positivt mod statsministerens budskaber.

– Det er en vigtig erkendelse fra landets statsminister, at vi er et landbrugsland og, at vi har brug for en stærk fødevareklynge i Danmark. Samtidig hæfter jeg mig ved, at Lars Løkke Rasmussen understregede, at vi landmænd ikke brokker os uden grund. Han sagde selv, at når det gælder produktionsvilkårene, så beder vi blot om at få samme forhold som landmænd i andre EU-lande, siger Martin Merrild.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve