Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  L&F: Telefonerne gløder – landmænd vil have minivådområder

L&F: Telefonerne gløder – landmænd vil have minivådområder

SF-formand Pia Olsen Dyhr og landmand Niels Gundtoft indvier minivådområde. Foto: L&F

SF-formand Pia Olsen Dyhr og landmand Niels Gundtoft indvier minivådområde. Foto: L&F

 

I sidste uge tilbragt SF-formand Pia Olsen Dyhr en del af onsdagen på landet, da hun først besøgte et minivådområde og senere hørte om proteiner udvundet af græs. Hun sagde:

– Jeg har landmænd i min nærmeste omgangskreds, og jeg er svært begejstret for det arbejde, de lægger for dagen. De bør få anerkendelse for deres arbejde. Og vi politikere skal sørge for, at de har nogle ordentlige rammer, så de kan hjælpe miljøet og naturen på den bedste måde.

Hun uddybede:

– Jeg er interesseret i, hvad vi sammen med landbruget kan finde på af gode miljøtiltag, som er med til at løse en af de helt store udfordringer, vi har – nemlig kvælstofudledningen til vores å- og vandløb. Når vi finder på noget, der sikrer, at kvælstoffet ikke havner der, men et andet sted, hvor det kan genbruges – så er det jo genialt.

Interessen for landbruget fra den side af Folketinget takker vi for. Værdien af dialog med støvlerne i mudderet nær minivådområder er høj.

Vi har – uberettiget – været en ordentlig tur rundt i mediemøllen i vinter, hvor vi blev kritiseret for ikke at levere på den kollektive indsats. Det passer ikke, og det skal vi sammen sørge for at modbevise. Det gør vi med politiker-besøgene, og det gør vi ved at søge om at etablere minivådområder.

Giv din konsulent et kald

Jeg ved, at I er derude – I som gerne vil gøre en indsats, tage et ansvar, og synes I har et areal, der måske kunne bruges til et minivådområde.

Skynd jer at få fat i jeres oplandskonsulent og få regnet på, om det er muligt. Så kan I komme med i årets ansøgning, der lukker 30. april – ellers går der et år, før chancen er der igen.

Mulighederne er gode, støtteordningen fornuftig, og vi viser offentligheden, vi vil de kollektive virkemidler. Og så er gevinsten i forhold til miljø og naturværdi på din egen bedrift klar. Det er NU, vi skal tage ansvar og gå efter at få så mange minivådområder bevilget som overhovedet muligt.

• Du finder din oplandskonsulent på www.oplandskonsulenterne.dk

Oplandskonsulenter har travlt

Årets ansøgningsrunde har nu været åben i næsten halvanden måned. De oplandskonsulenter, som landbruget selv betaler for, er i fuld sving med at undersøge muligheder. Vi hører, de får mange henvendelser fra landmænd. At der så desværre var (endnu et) it-koks hos Landbrugsstyrelsen, der nogen tid gjorde det umuligt for konsulenterne at ansøge, var ganske tragikomisk. De udfordringer skulle dog være løst.

Task force med L&F, KL og ministeriet

Vi er glade for, at miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) tog vores forslag om at nedsætte en fælles task force med os, KL samt ministeriet til efterretning. I task forcen tager alle tre parter forslag med til, hvor vi kan gøre det endnu bedre.

I L&F arbejder vi særligt for større fleksibilitet mellem de kollektive virkemidler i de enkelte vandoplande. Vi ønsker også mere end én ansøgningsrunde om året af hensyn til flaskehalsproblemer både i Landbrugsstyrelsen og hos oplandskonsulenterne.

Men allerede nu er rammerne ganske fornuftige – og du kan lade dig inspirere af landmand Torben Thomsens overvejelser om mulige minivådområder her.

 

Martin Merrild,

Formand Landbrug & Fødevarer

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve