Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  L&F: Regeringens hjælp kommer på godt tidspunkt

L&F: Regeringens hjælp kommer på godt tidspunkt

Artikel fra Landbrugsavisen.dk

Regeringens eksportstrategi kommer på et godt tidspunkt, ikke mindst set i lyset af Ruslands boykot af vestlige varer, mener Landbrug & Fødevarer.

Fødevareminister Dan Jørgensen lancerer i dag sammen med handels- og udviklingsminister Mogens Jensen en eksportstrategi for fødevareklyngen.

Strategien skal hjælpe Danmark med at fastholde og udbygge sin position som førende eksportør af fødevarer af høj kvalitet. Det skal blandt andet ske ved at etablere elektroniske eksportcertifikater, der kan lette ofte tunge procedurer med eksportgodkendelser.

»De elektroniske eksportcertifikater er et initiativ, som danske virksomheder vil få umiddelbar gavn af. Derfor ser vi frem til at samarbejde med regeringen om certifikaterne,« siger Søren Gade.

Vækstmarkeder

Et andet initiativ i strategien er at udstationere flere nye medarbejdere på vækstmarkeder som Malaysia og Nigeria.

»Regeringen skal have ros for at oprette repræsentationer på nye vækstmarkeder. Generelt er der hårdt brug for, at ministre og embedsmænd går i felten for danske virksomheder og hjælper med at få nedbrudt tekniske handelshindringer. Det gælder også til store markeder som eksempelvis Kina og Brasilien,« siger Søren Gade.

Regeringens tiltag for at fremme dansk eksport kommer som en belejlig håndsrækning til danske virksomheder i en tid med øget global konkurrence og nye handelsmønstre, mener Landbrug & Fødevarer.

»Uanset, om Rusland hæver sine sanktioner mod vestlige varer eller ej, står virksomhederne herhjemme over for en generel udfordring med at arbejde sig ind på nye markeder uden for Europa,« siger Søren Gade.

Fødevareklyngens eksport nåede sidste år 156 mia. kr. Det svarer i runde tal til en fjerdedel af den samlede danske eksport.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve