Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  L&F: Fornuftige principper til bekæmpelse af overimplementering

L&F: Fornuftige principper til bekæmpelse af overimplementering

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har i dag præsenteret fem principper for implementering af erhvervsrettet EU-regulering i Danmark. Et vigtigt skridt til at bekæmpe overimplementering, mener Karen Hækkerup, adm. direktør i L&F

Det er erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, der i dag har præsenteret de fem principper, og hos Landbrug & Fødevarer roser man ministerens tiltag.

– Vi er glade for, at der nu er kommet nogle konkrete grundprincipper for arbejdet med at bekæmpe overimplementering. Disse fem principper vil alt andet lige føre til mindre overimplementering, og det er en dagsorden vi har kæmpe længe for i Landbrug & Fødevarer, siger Karen Hækkerup.

Hun hæfter sig blandt andet ved det princip, der hedder: Danske virksomheder bør ikke stilles dårligere i den internationale konkurrence, hvorfor implementeringen ikke bør være mere byrdefuld end den forventede implementering i sammenlignelige EU-lande.

– Det er meget vigtigt for vores virksomheder og landmænd, at der er ens konkurrencevilkår i EU, og at vi har de samme muligheder som vores naboer. Derfor er et princip om, at vi ikke skal stilles dårligere i Danmark i forhold til den internationale konkurrence et stort skridt i den rigtige retning. Det er det fokus, vi ønsker EU-implementeringsudvalget skal have, siger Karen Hækkerup.

EU-implementeringsudvalgets opgave er både at se på konsekvenserne af kommende implementeringer af EU-regler, og at se på nuværende overimplementeringer. Den opgave understøtter de fem principper.

– Vi er rigtig dygtige i Danmark til at passe på vores miljø og natur, og det skal vi blive ved med. Men vi skal heller ikke skabe samfund, hvor det er umuligt at drive virksomhed eller landbrug, fordi vores naboer arbejder efter andre regler end os, siger Karen Hækkerup

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve