Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  L og F: Forbruget af medicinsk zink hos smågrise er på vej ned

L og F: Forbruget af medicinsk zink hos smågrise er på vej ned

Medierne har  bragt historier om, at forbruget af medicinsk zink hos smågrise skulle være stigende. Det er det ikke. Tværtimod har forbruget været faldende de seneste tre år.

Forbruget af medicinsk zink til fravænning af smågrise er siden 2014 faldet med 4%. Derfor ærgrer det Christian Fink Hansen, der er sektordirektør for Svineproduktion hos Seges, at der i medierne florerer historier, der siger noget andet:

– Det er frustrerende, at medierne går ud med gamle tal i stedet for at se på de nyeste tal, hvor forbruget faktisk er faldet. Og det endda i en periode med stigende antal smågrise og et faldende antibiotikaforbrug.

Når erhvervet overhovedet benytter zink hos smågrisene, handler det om dyrevelfærd, da smågrisene ellers risikerer at få diarré. Restindholdet i kødet er lavt, da op mod 95 pct. af zink’en bliver udskilt af naturlig vej.

Selvom forbruget er faldet, vil erhvervet gerne gøre endnu mere:

– Seges lancerede faktisk allerede i februar sidste år en handlingsplan med syv konkrete tiltag, der kan nedbringe forbruget af zink – både af hensyn til sundhed og miljø, siger Christian Fink Hansen.

Alle initiativer i handlingsplanen er i gang og kører planmæssigt.

Læs mere om handlingsplanen

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve