Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  Kontakt med sundhedssystemet i forhold til MRSA.

Kontakt med sundhedssystemet i forhold til MRSA.

Mange landmænd har udtrykt tvivl om, hvordan de skal forholde sig når de skal i kontakt med sundhedsvæsnet. Herunder bringer L&F en kort opklaring fra hygiejnesygeplejerske Tinna Urth, fra Rådgivningstjenesten for husdyr-MRSA.

Udgangspunktet er, at personer med MRSA:
• Har samme krav på sundhedsydelser som alle andre. Det er således først og fremmest personalet, der gennem hygiejniske forholdsregler skal forebygge spredning fra en patient på et hospital eller fra en beboer i en plejebolig eller fra en borger, der modtager hjemmepleje.
• Kan indlægges på en hvilken som helst hospitalsafdeling. En patient med MRSA skal derfor ikke nægtes indlæggelse/overflytning til anden afdeling, hvis det er mest hensigtsmæssigt for behandling af patientens grundlidelse.
• Kan deltage som ellers i sociale aktiviteter, genoptræning mv., hvis de bor i plejebolig eller modtager pleje i primærsektoren.
Der vil typisk være to årsager til, at ansatte i svineproduktionen tager kontakt til sundhedsvæsenet;
1) De er syge, eller 2) de ønsker at blive undersøgt for MRSA

• Hvis de er syge, er det vigtigt, at de oplyser, at de har kontakt til levende svin, så sundhedsvæsenet kan undersøge om de har MRSA, iværksætte en virksom antibiotikabehandling ved stafylokok-infektion og i tilfælde af, at patienten har MRSA, skal personalet tage forholdsregler for at undgå smitte til andre patienter (enestue og bruge værnemidler).

• Sundhedsstyrelsen anbefaler, at personer, der skal indlægges, opereres eller er gravide bliver undersøgt for MRSA, hvis de har kontakt til levende svin, eller bor i husstand med en person med kontakt til levende svin. Ligeledes skal personer, der kommer med tegn til stafylokok-infektion undersøges for, om det skyldes MRSA. Hvis der er fundet MRSA i besætningen eller hos en ansat bør husstandsmedlemmer undersøges for MRSA, fordi husstandsmedlemmer, der ikke har daglig kontakt til levende svin, kan gennemgå en bærer-behandling og blive MRSA-fri. Personer med daglig kontakt til levende svin skal normalt ikke i behandling og der er derfor ingen grund til at undersøge dem, hvis de ikke har tegn på infektion.

Hvis en landmand eller ansatte i landbruget, skulle få brug for behandling og stadig ikke er sikre på, hvordan de skal forholde sig, er Rådgivningstjenesten for husdyr-MRSA, under Statens Serum Institut, klar til at give svar både på telefon og på mail. Se kontaktoplysninger, åbningstider og spørgsmål/svar om husdyr-MRSA her

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve