Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  Fødevareklyngen sikrer udkantsjob

Fødevareklyngen sikrer udkantsjob

De seneste år har danske udkantsområder mistet betydning i dansk økonomi. Men et af de erhverv, der fortsat har stor betydning for udkantskommunerne, er fødevareklyngen. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer, der bygger på tal fra Danmarks Statistik.

En stor del af fødevareklyngens eksport af fødevarer og biobaserede produkter produceres i land- og yderkommuner i Danmark. Klyngen sikrer dermed arbejdspladser i ’udkantsdanmark’.

Fødevarer sikrer tusindvis af job i landkommunerne

Ifølge Danmark Statistiks seneste befolkningsprognose, forventes befolkningen i yder- og landkommunerne tilnærmelsesvis at være konstant med knap 2,0 mio. borgere frem til 2040.
Her er nogle af analysens centrale tal for fødevareerhvervet:

  • Fødevareklyngen udgør 11,7 pct. af den samlede beskæftigelse i udkantskommunerne
  • I yderkommunerne udgør klyngen 15,6 pct. af den samlede beskæftigelse og i landkommunerne udgør klyngen 10,5 pct. af den samlede beskæftigelse.
  • I 60 af de danske kommuner skaber fødevareklyngen over 1.000 arbejdspladser.
  • I 34 kommuner har landbrugs- og fødevareerhvervet en beskæftigelsesandel på mere end 10 pct. hvilket dækker over samtlige 16 yderkommuner og 18 af de 30 landkommuner.
  • 109.000 af de godt 169.000 beskæftigede i fødevareklyngen er beskæftiget i udkantskommunerne.
  • I 2012 skabte hver beskæftiget i fødevareklyngen en produktionsværdi på 1,2 mio. kr. (faste priser), en stigning på 64 pct. på 20 år.

Læs hele analysen fra Landbrug & Fødevarer her: Fodevareklyngen_og_Udkantsdanmark (1)

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve