Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  Esben Lunde: Der er ingen der skal bøje nakken i dansk landbrug

Esben Lunde: Der er ingen der skal bøje nakken i dansk landbrug

Landbrug og Fødevarer fortæller fra delegeretmødet

Det var en frisk miljø- og fødevareminister, som gik på talerstolen i Herning Kongrescenter, da Landbrug & Fødevarer holdt årets delegeretmøde.

Esben Lunde havde masser af roser med til landmændene onsdag morgen:

– Vi har i dag et landbrug, som i den grad er en del af det, jeg kalder Danmarks grønne velfærd. Og i modsætning til, hvad de fleste danskere har kunnet læse i aviserne og se i fjernsynet, så er der ingen, der skal bøje nakken i dansk landbrug – tværtimod, sagde ministeren og fortsatte:

– Uanset om I er konventionelle eller økologer, så er jeg enormt stolt af det håndværk, I udfører, og den forandring, I har leveret – med høj dyrevelfærd, lav miljøbelastning, og milliarder i eksportindtægter. Det er utroligt godt gået!

Miljø-og fødevareministeren var naturligt også inde på fødevare-og landbrugspakken:

– Vi har jo gennemført et paradigmeskifte af miljøreguleringen i Danmark, og derfor skal vi selvfølgelig have styr på alle detaljer. I 2017 og 2018 skal vi, som det også fremgår af Fødevare- og Landbrugspakken, levere en kvælstofreduktion med en målrettet efterafgrødeordning, sagde Esben Lunde og fortsatte:

– Ordningen skal sikre, at vi overholder EU-direktivernes krav om, at vandmiljøets tilstand ikke forringes. Efter 2018 går vi så over i målrettet regulering. Derfor er det fuldstændigt afgørende, at I nu viser, at I KAN levere de efterafgrøder, som er nødvendige for, at forudsætningerne i pakken hænger sammen.

Og så sluttede ministeren af med en større opfordring til både landmændene og den politiske omverden, som de lever i:

– Vis nu omverdenen, at mere frihed og frivillighed er vejen frem for et miljøvenligt, effektivt og ansvarligt erhverv. For ellers kan frihed igen blive til rigid regulering. Så skal dansk mælkeproduktion flytte til Rumænien? Skal minkproduktionen rykke til Polen? Skal dansk svineproduktion på skrump? Som Margaret Thatcher engang sagde det: NEJ, NEJ, NEJ!

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve