Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  Danskerne: Giv virksomhederne bedre rammevilkår

Danskerne: Giv virksomhederne bedre rammevilkår

Danskerne er mindre bekymrede for at miste deres job end tidligere, men skal der sikres flere danske job, bør bl.a. rammevilkårene forbedres. Landbrug & Fødevarer glæder sig over meldingen.

Selv om andelen af danskere, som er bekymret for at miste deres job, er faldet fra 71 til 56 procent siden 2013, er der i den danske befolkning enighed om, hvad der skal til for at sikre flere danske job. Bedre rammevilkår for erhvervslivet, mere uddannelse og færre udenlandske arbejdere kan sikre flere job, svarer danskerne i ny undersøgelse, som Landbrug & Fødevarer har fået lavet.
– Det er en glædelig udvikling, at danskerne har genfundet troen på, at der er job til dem. Men jeg hæfter mig særligt ved, at krisen har givet danskerne en større bevidsthed om, at det er et fælles ansvar at få arbejdspladserne til at blive i Danmark, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Deltagerne i undersøgelsen peger på, at uddannelse og bedre rammevilkår for de danske virksomheder er nogle af de politiske tiltag, de gerne så gennemført for at få skabt flere arbejdspladser.
Karen Hækkerups deler befolkningens analyse.

– Hvis det ikke kan betale sig at drive en forretning inden for landbruget eller fødevareindustrien, så flytter arbejdspladserne sig ud af landet – også i følgeindustrien, hos den smed og den elektriker, der gør det muligt at producere, siger Karen Hækkerup.

En anden ting, danskerne peger på som et vigtigt politisk tiltag for at sikre danske arbejdspladser, er færre udenlandske arbejdere.

– Vi har mange, der kommer fra andre lande, som er utroligt dygtige, og som enten arbejder ufaglært eller får en uddannelse i Danmark. Hvis vi skal beholde fødevareindustrien i Danmark på det nuværende niveau eller vækste, bliver vi nødt til at åbne op for, at der både kan være plads til dansk og udenlandsk arbejdskraft. Når danskerne peger på udenlandsk arbejdskraft som noget af det, de er bekymrede over, så handler det om frygten for selv at miste sit arbejde – og det kan vi undgå ved at have gode rammevilkår for virksomhederne, så de ikke skal sløjfe arbejdspladser, siger direktøren.

Job i landbruget eller fødevareindustrien står imidlertid ikke øverst på danskernes jobønskeliste. Mens tre ud af fire i undersøgelsen svarer, at de om nødvendigt gerne vil påtage sig et arbejde uden for deres arbejdsfelt, er det kun cirka hver femte, der kunne finde på at tage et ufaglært arbejde i landbruget eller fødevareindustrien, hvis de blev arbejdsløse.

– Det tal vil vi selvfølgelig gerne have forbedret. Det kan skyldes mange faktorer, blandt andet at de fx ikke bor i nærheden af et landbrug, eller at gevinsten ved at tage et ufaglært arbejde ikke er tilstrækkeligt attraktivt, siger Karen Hækkerup.

Læs Landbrug & Fødevarers analyse Arbejdspladser skal sikres ved uddannelse og bedre vilkår for danske virksomheder

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve