Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  Nyt fra L&F

Nyt fra L&F

 

 

L&F: Bekendtgørelsen om minivådområder er på plads

Bekendtgørelsen om minivådområdeordningen er nu trådt i kraft. Det betyder, at der fra 1. februar åbnes op for ansøgninger om etablering af minivådområder i 2018.

Efter længere tids venten – bl.a. på grund af en sen vedtagelse af finansloven – er bekendtgørelsen om minivådområdeo Læs mere »

11. januar 2018

L&F: Fornuftige anbefalinger til modernisering af vandløbsloven

Oversvømmelser af dyrkede marker er et stadig større problem for danske landmænd. Derfor glæder Landbrug & Fødevarer sig over nye anbefalinger til at modernisere vandløbsloven, som skal gøre det nemmere at aflede vandet og klimasikre både land og by.

Klimaforandringerne medfører mere Læs mere »

19. december 2017

Gode takter fra Klimarådet

En ny analyse fra Klimarådet anerkender bioenergiens rolle i den grønne omstilling. Det glæder Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarer er overordnet positive i forhold til Klimarådets nye analyse om den kommende energiaftale, som udkom tirsdag. I analysen foreslår Klimarådet bl Læs mere »

13. december 2017

L&F: Nye fosforlofter bliver en stor udfordring for husdyrbrug

Om få dage forventes det, at Miljøstyrelsen offentliggør kortet med de områder i landet, som fra 1. august 2018 rammes af det skærpede fosforloft på 30 kg pr. hektar. Det sker i forbindelse med, at en ændring af husdyrgødningsbekendtgørelsen sendes i høring. Landbrug & Fødevarer er st Læs mere »

6. december 2017

L&F resultater 2017

Se nedenfor en liste over nogle af de sager, som har fyldt meget i år og nogle af de vigtigste
resultater, som L&F har opnået på medlemmernes vegne.

Sagerne er ikke oplistet i en prioriteret rækkefølge. De enkelte sager beskrives hver for sig under listen.
L&F sager og resultat Læs mere »

1. december 2017

L&F vil klage over pesticidforbud i Aarhus

Aarhus Kommune har ikke hjemmel til at forbyde 11 landmænd i Beder syd for Aarhus at sprøjte deres marker. Derfor går Landbrug & Fødevarer videre med sagen på landmændenes vegne.

Det er stærkt beklageligt, at Aarhus Kommune nu tvinger 11 landmænd i Beder til ikke mere at bruges plante Læs mere »

1. december 2017

EU: Mere enkel og effektiv landbrugspolitik

Der skal lægges mere ansvar og indflydelse ud til de enkelte medlemslande. Det er hovedessensen i landbrugskommissær Phil Hogans netop offentliggjorte udkast til en ny landbrugspolitik i EU.
EU skal fortsat bestemme de overordnede rammer og mål, men medlemslandene får metodefrihed til at nå fr Læs mere »

29. november 2017

Forbedret gruppelivsordning

De seneste par år har L&F haft Gruppelivsordningen under lup og foretaget nogle tilpasninger, så det også passer til de nye generationer af landmænd.

Sidste år introducerede vi gruppe 2 for dem, der vil have en individuel forsikring uden ægtefælledækning, og i år har vi ændret oph Læs mere »

27. november 2017

Økologi-kongres 2017

Tilmeld dig Økologi-Kongressen og få to dage med fuldt øko-fagligt og socialt udbytte d. 29. og 30. november på Comwell Kolding.

I år er der som noget nyt mulighed for at tage de ansatte på bedriften med til reduceret pris. Der er så mange oplæg på kongressen, at det kan være svært at Læs mere »

16. november 2017

Nyt partnerskab skal gøre det lettere at være landmand

Et nyt partnerskab mellem Landbrug & Fødevarer og myndighederne skal sikre bedre regulering i landbruget samt en mindre belastning af miljøet.

Det skal være lettere for de danske landmænd at drive deres bedrifter med mere fleksible miljøkrav og enklere indberetning og kontrol.

Miljø- Læs mere »

8. november 2017

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve