Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  Nyt fra L&F

Regeringens landbrugspakke er ikke kommet af sig selv – brev fra Martin Merrild til medlemmerne

Kære medlem

80.000 til 120.000 kroner om året! Det har SEGES regnet sig frem til, at landbrugspakken kommer til at øge driftsresultaterne med i 2017 på et gennemsnitligt landbrug. Og det er bare for fjernelse af gødskningsnormer. Herudover er der en lang række af andre initiativer, der også vil forbedre din og min bundlinje.

Regeringens landbrugspakke er ikke kommet af sig selv. Den er resultatet af strategisk og insisterende interessevaretagelse.

I en tale i november om landbrugspakken fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen, hvad der satte ham i gang i forhold til at forbedre landbrugets rammevilkår. Han sagde blandt andet:
”Noget af det, der selv satte mig i gang og skærpede vores opmærksomhed på landbruget, var, da jeg stod ved folkemødet på Bornholm for halvandet år siden med NNF på den ene side og L&F’s direktør på den anden.”
Lars Løkke Rasmussen var efter dialog med Landbrug & Fødevarer indstillet på at hæve harmonikravet for svin. Det præsenterede han på Folkemødet sammen med fagforbundet NNF og L&F.

Siden da har landbrugets rammevilkår været helt i top i bevidstheden hos Venstre og de andre borgerlige partier – særligt harmonikravet, undergødskning og randzoner, som de alle gik til valg på at afskaffe.

Jeg skriver dette, fordi jeg ved, at mange medlemmer har svært ved at se resultatet af vores arbejde. Det har jeg forståelse for. Vores måde at arbejde på foregår oftest under radaren. Vi holder møder med masser af politikere og ministre hver eneste måned og forsøger at inspirere og påvirke dem i vores retning. Vi samarbejder og indgår alliancer. For eksempel med NNF.

Og vi leder efter ‘politiske vinduer.’ Når vi kan se, at et politisk parti har behov for viden, inspiration og dokumentation, leverer vi gerne. Som i eksemplet med Venstre og harmonikravet, som blev præsenteret på Folkemødet. Hver eneste dag sætter vi en ære i at fortælle politikerne – og den brede befolkning – at landbruget er en del af løsningen på Danmarks udfordringer.

Det er dét, der er Landbrug & Fødevarers styrke. Den styrke har hjulpet til, at din bundlinje bliver bedre. Og vi bliver ved – vi er slet ikke færdige. Der er masser af kampe, der skal kæmpes; for eksempel om PSO-afgiften og afgifter på pesticider.

Lad os samtidig huske at glæde os over de sejre, vi har opnået.

Venlig hilsen
Martin Merrild
Formand Landbrug & Fødevarer”

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve