Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F  →  L&F ser frem til vækst i fødevareklyngen

L&F ser frem til vækst i fødevareklyngen

Med et borgerligt flertal i Folketinget forventer Landbrug & Fødevarer, at fødevareklyngen får bedre vilkår at producere under

Hos Landbrug & Fødevarer forventer formand Martin Merrild, at danske landmænd med en kommende borgerlig regering får bedre vilkår i den globale konkurrence.
– Vi ser frem til, at VKO-partiernes landbrugs- og fødevarepakke, som blev meldt ud før valget, bliver ført ud i livet. Pakken indeholder en række meget stærke initiativer, der vil kunne skabe vækst i fødevareklyngen. Det vil hele samfundet få gavn af, fordi fødevareklyngen vil kunne sikre arbejdspladser på danske hænder og øge eksportindtægterne, siger Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild.

Udspillet fra Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti lægger op til, at landmænd skal kunne gøde mere og udnytte deres stalde bedre. De borgerlige partier lægger også op til, at randzonerne skal afskaffes og, at 60.000 hektar efterafgrøder skal skrottes.
– Hvis de initiativer bliver ført ud i livet, vil rammerne for den danske fødevareproduktion forbedres betydeligt, så produktionen kan øges. Det håber vi, at en ny borgerlig regering kan få opbakning til bredt i Folketinget, siger Martin Merrild.

Han tilføjer, at Landbrug & Fødevarer er parat til at bidrage med viden, ideer og praktiske erfaringer til alle partier og politikere, der vil arbejde for vækst i fødevareklyngen.
– Vi har de seneste knap fire år arbejdet sammen med en socialdemokratisk ledet regering – bl.a. om Vækstplan for fødevarer og for nyligt en finansieringspakke, som kan hjælpe visse landmænd med at sikre lettere adgang til kapital, når den er fuldt gennemført. Vi håber, at den borgerlige regering vil gøre dette arbejde færdigt, siger formand for L&F, Martin Merrild.

– På samme måde er vi klar til at arbejde sammen med en borgerlig regering, som allerede inden valget har meldt ud, at den er klar til at arbejde for en række af landbrugets mærkesager. Det ser vi frem til, siger Martin Merrild.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve