Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Nyt fra L&F

Nyt fra L&F

L&F: Telefonerne gløder – landmænd vil have minivådområder

[caption id="attachment_25588" align="alignleft" width="900"] SF-formand Pia Olsen Dyhr og landmand Niels Gundtoft indvier minivådområde. Foto: L&F[/caption]

 

I sidste uge tilbragt SF-formand Pia Olsen Dyhr en del af onsdagen på landet, da hun først besøgte et minivåd Læs mere »

12. april 2019

L&F: Ny politiske tillægsaftale om målrettet regulering for 2020 og 2021

Regeringen og DF har indgået en tillægsaftale om målrettet regulering i 2020 og 2021 Indsatsbehovet er sat til henholdsvis 2.300 og 3.500 tons kvælstof, set i forhold til niveauet for 2019 på 1.170 tons N. Resultatet af aftalen er langt fra vores forventninger

Læs hele aftalen hér.

Afta Læs mere »

10. april 2019

L&F: Ny gødskningslov vedtaget

Gødskningsloven blev vedtaget i torsdags af regeringen og Dansk Folkeparti. Vi har blandt meget andet arbejdet for større fleksibilitet i etablering af efterafgrøder.

Den nye lov rummer en række forhold som vedrører målrettet regulering, hvor der nu sættes krav om indberetning Læs mere »

2. april 2019

L&F: Danske fødevarer skal være klimaneutrale i 2050

Det danske fødevareerhverv lancerer nu en vision om at være klimaneutrale senest i 2050 med en produktion svarende til i dag eller større. I et partnerskab med Danmark og i overensstemmelse med FN’s Verdensmål skal Danmark gå forrest, når der både er brug for mere mad og et mindre klimaaftryk Læs mere »

15. marts 2019

L&F - Dansk griseproduktion er internationalt forbillede iflg. FN

FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation FAO fremhæver den danske griseproduktion som et forbillede i at reducere antibiotikaforbruget og håndtere udfordringer med resistente bakterier.

I rapporten skriver organisationen FAO:

“The report is a retrospective tribute to all those who had Læs mere »

22. februar 2019

L&F går sammen med DN om gevinster for landbrug og natur

I dag melder vi et banebrydende samarbejde mellem landbrugets og naturens største interesseorganisationer ud i medierne.

Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening fremlægger et fælles udspil til Folketingets partier. Formålet er at sikre bedre vilkår for både landbr Læs mere »

7. februar 2019

L&F - Nu ryger afgiften på foderfosfat

Danske svine- og fjerkræproducenter har årligt betalt omkring 50 millioner kroner i afgift på foderfosfat. Landbrug & Fødevarer har længe presset på for at få fjernet afgiften på foderfosfat. Nu fremsættes lovforslaget, som fjerner afgiften med virkning fra 1. juli i år.
Loven Læs mere »

6. februar 2019

L&F: Ny BNBO-aftale er mere fornuftig end frygtet

Landbrug & Fødevarer glæder sig over, at politikerne i den nye BNBO-aftale slår fast, at landmænd skal gives erstatning for nye restriktioner.

Politikerne ønsker ud fra et forsigtighedsprincip at lave sprøjtefrie boringsnære beskyttelsesområder (BNBO’er), og når det ikke kunne være Læs mere »

11. januar 2019

L&F kræver øget fleksibilitet i gødskningslov

Krav om øget fleksibilitet i forhold til at imødekomme myndighedskravene er den gennemgående tråd i L&Fs høringssvar til udkast til ny gødskningslov.

De nuværende regler om efterafgrøder og gødskningsforhold er efterhånden så rigide og komplekse, at man spænder ben for a Læs mere »

20. december 2018

L&F: Eksporten af dansk økologi når nye højder

Udlandet efterspørger dansk økologi som aldrig før. I 2017 satte eksporten af dansk økologi igen rekord, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fra 2016 til 2017 steg eksporten af dansk økologi, der nu udgør knap 3 mia. kroner. Landbrug & Fødevarer forventer, at økologi-eksporten vil komm Læs mere »

13. december 2018

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve