Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Aktuelt  →  Troelsmose slår dørene op til Åbent Landbrug

Troelsmose slår dørene op til Åbent Landbrug

Mælkeproducenter Birgit og Jørgen Nielsen på Troelsmose ved Blommenslyst inviterer fynboerne indenfor, når Landbrug & Fødevarer holder Åbent Landbrug den 21. september kl. 10.00 – 16.00.

Birgit og Jørgen Nielsen - Troelsmose

Birgit og Jørgen med barnebarnet Oskar, som gerne giver en hånd med i stalden

Det er sjette gang de skal være værter ved Åbent Landbrug. Og Birgit og Jørgen glæder sig allerede til 3. søndag i september. ”Det er altid en god dag, og vi synes, det er vigtigt at invitere folk inden for, så de kan se, hvordan en moderne mælkeproduktion fungerer”, forklarer Jørgen, der sammen med Birgit overtog Troelsmose efter sine forældre i 1982.

Glæder sig til at vise bedriften frem

”De sidste år har vi haft ca. 1.500 besøgende til Åbent Landbrug. Vi ligger jo tæt på Odense, og for mange er det blevet en tradition at tage til Åbent Landbrug”, forklarer Birgit, der til daglig har ansvar for kalvene og det meste af papirarbejdet.

Udover Birgit og Jørgen har bedriften 7 ansatte, som tager sig af de 1.100 kreaturer. ”Vi har 450 sortbrogede malkekøer, som hver dag producerer 11.000 liter mælk”, fortæller Jørgen, og det er tydeligt at både han og Birgit er stolte af deres erhverv og glæder sig til at vise bedriften frem.

Klap en ko og hop i høet

Den 21. september kan man selvfølgelig hilse på køerne, men der er også rig lejlighed til at opleve andre dele af landbruget. ”Min nevø Jacob plejer at lave en rutsjebane af halmballer og en stor stak strøelse, som børnene får lov til at hoppe rundt i”, fortæller Jørgen, og smiler ved tanken om de mange glade, men meget beskidte børn, han har vinket farvel til efter en dejlig dag som vært ved Åbent Landbrug.

”Det er et stort arbejde at være vært, men både venner og kolleger er flinke til at give en hånd med alt det praktiske, og det har vi altid taget imod. Det er jo ikke os, der holder Åbent Landbrug. Det er hele branchen. Vi lægger bare gård til”, forklarer Jørgen Nielsen. Og derfor vil stalden igen i år være befolket af tidligere mælkeproducenter, som står klar til at svare på de besøgendes mange spørgsmål.

Er det ikke økologisk?

”Det er sundt for forbrugerne, at komme ud og se, hvordan et moderne landbrug fungerer”, mener Birgit Nielsen. Sidste år havde Troelsmose f.eks. besøg af en kvinde, som troede at bedriften var økologisk, fordi køerne fik frisk luft og gik frit omkring i stalden. ”Folk er ofte overraskede over, hvor godt dyrene har det”, smiler Birgit. ”Derfor er det også vigtigt for os at vise det konventionelle landbrug frem. Vi gemmer ikke syge eller halte dyr væk, fordi vi holdet Åbent Landbrug. Folk skal kunne se, hvordan tingene fungerer”, mener hun.

For Jørgen handler Åbent Landbrug om, at så mange som muligt får et så realistisk og positivt indtryk af landbruget som muligt. ”Når de går herfra, skal de gerne føle, at de har fået et indblik i, hvad landbruget er for noget, og at de har fået svar på deres spørgsmål”, forklarer han, og håber, at mange fynboer vil tage imod invitationen og kigge forbi Troelsmose den 21. september.

Besøg Troelsmose 3. søndag i september

Besøg Troelsmose, Gundersøvej 40, 5491 Blommenslyst, søndag den 21. september 2014 kl. 10.00 – 16.00

Aktiviteter:

  • Mød Troelsmoses køer og oplev en moderne mælkeproduktion
  • Se køerne blive malket i malkekarrusellen kl. 12.00 – 15.00
  • Prøv at håndmalke en ko og klap de små kalve
  • Mød gårdens geder, katten og hundene Anton og Gerda
  • Se mejetærsker, traktor og andre store landbrugsmaskiner
  • Hop en tur på halmlegepladsen
  • Få en træktur på de små ponyer eller kør en tur i hestevogn
  • Tag madpakken med og nyd den i haven eller i stalden

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve