Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Aktuelt  →  Rekord mange danskere blev lidt klogere på landbrug

Rekord mange danskere blev lidt klogere på landbrug

Fra Landbrug & Fødevarer

Den bedste måde at blive klogere på er at undersøge tingene selv. 86.388 børn og voksne brugte en del af deres søndag på landet for at besøge et af de landbrug, der åbnede dørene til den årlige begivenhed Åbent Landbrug. Det er knap 20.000 flere end sidste år.
 
IMG_1876
 

– Der er efterhånden ikke mange, der kommer ofte på en gård. Derfor er det vigtigt, at vi holder de her arrangementer, hvor danskerne kan komme ud og se, hvordan moderne landbrugsproduktion ser ud i 2014.

Martin Merrild brugte sin søndag på at besøge tre gårde i det midt- og vestjyske. Martin Merrild sluttede dagen af på Skovgaard, en større kvægbedrift syd for Silkeborg med egen gårdbutik med slagterafdeling og vinhandel. Omkring 3500 besøgende har i løbet af dagen lagt vejen forbi Skovgaard.

– De andre steder, jeg besøgte, var der også stor interesse. Det virkede som om folk havde en rigtig god oplevelse. Alle steder glædede det mig virkeligt at se, hvor meget familierne og de ansatte på gårdene havde gjort ud af dagen. De er stolte ved at vise deres arbejdsplads frem og fortælle om deres dagligdag, siger Martin Merrild.

Det er et stort arbejde for de 51 gårde, der deltog i årets Åbent Landbrug. En gård har typisk 20 – 30 hjælpere i sving for at klare alt fra parkering, rundvisninger, forplejning og en god snak med de nysgerrige besøgende.

Mange steder har der været mulighed for at komme helt tæt på dyrene og klappe heste, køer og høns.

Åbent Landbrug koordineres af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Landbo- og Familielandbrugsforeninger, Arla, Danish Crown, Tican, Kopenhagen Fur, Dansk Erhvervsfjerkræ, Dan Hatch og Dansk Gartneri.

Se TV-indslag fra Møn, hvor gårdejer Benjamin Berner Christensen åbnede sin gård for besøgende.

Læs mere på: aabentlandbrug.dk og på facebook.com/aabentlandbrug.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve