Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Aktuelt  →  Godt gået Eva Kjer Hansen

Godt gået Eva Kjer Hansen

“Jeg kan kun rose fødevareminister Eva Kjer Hansen, for at fremsætte et lovforslag om afskaffelse af randzoner. For vi landmænd, er det er et stort skridt i den rigtige retning, at der nu fremsættes lovforslag om afskaffelse af det generelle randzonekrav, og samtidig et vigtigt signal om, at der er politisk forståelse og bevågenhed om at lempe vilkårene for landbruget”, siger Torben Povlsen
“Det giver et, i forvejen trængt erhverv troen på, at elementerne i 16-punktsplanen vil komme i spil og blive effektueret. Samtidigt er det en sejr for fagligheden, når faglige og saglige resultater tages til indtægt og fagligheden vinder over følelserne”, fortsætter Torben Povlsen.

Den 1. september 2012 blev randzoneloven implementeret, og danske landmænd måtte ikke længere gøde, sprøjte eller dyrke randzoner. Der blev givet et såkaldt “fjumreår”, hvor landmanden ikke blev straffet, hvis implementeringen ikke var korrekt foretaget. Den nye randzonelov har været gældende fra 1. august 2014.

“Det tog politikerne hen ved 3 lange år at indse, at randzoner ikke er det effektive virkemiddel, som det blev udråbt til. Vi må nu forvente, at fagligheden får resten af 16-punkts planen igennem her i foråret.” slutter Torben Povlsen.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve