Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Aktuelt  →  Det er vigtigt at vise landbruget frem

Det er vigtigt at vise landbruget frem

Ligesom fem andre fynske landbrug har Pia og Torben G. Hansen fra Lykkesholm ved Harndrup valgt at lukke stalddørene op og invitere fynboerne indenfor, når Landbrug og Fødevarer den 21. september holder Åbent Landbrug. Det gør de, fordi de mener, det er vigtigt at vise forbrugerne landbruget, som det reelt ser ud – og ikke kun som det præsenteres i medierne.

Nødvendigt at invitere forbrugerne indenfor

Pia og Torben overtog Lykkesholm ved Harndrup for snart 20 år siden. Dengang var der kun 59 ha jord til bedriften, som i dag tæller 114 ha, to malkerobotter, 165 malkekøer og omtrent lige så mange kvier og kalve. Men det er ikke kun bedriften, der har ændret sig de sidste 20 år, det har landbrugets status i samfundet også. ”Hvis du havde spurgt mig dengang, om det ville blive nødvendigt at invitere folk ind i stalden, for at overbevise dem om, at vi passer godt på vores dyr, så havde jeg sagt nej”, forklarer Torben, men i dag mener han, at det er nødvendigt.

Åbent Landbrug er et familieprojekt                 

Det er et stort arbejde at være vært ved Åbent Landbrug, men for Pia og Torben er det også en nødvendighed. ”Jo ældre vi bliver, jo mere bevidste bliver vi om, at der kun er landbruget selv til at snakke godt om landbruget”, forklarer Torben.

Egentlig syntes han ikke, der var tid til Åbent Landbrug i år, men Pia var ikke i tvivl, da de igen blev spurgt, om de ville repræsentere landbruget, og parrets fire børn var også straks med på ideen. ”De synes, det er rigtigt sjovt, at der kommer så mange mennesker, og de har hver især deres små opgaver. Sidste år fik vores to yngste børn f.eks. ansvar for at udstede kørekort til pedaltraktorerne. Det var en stor succes”, fortæller hun, og glæder sig samtidig over, at arrangementet giver anledning til at få ryddet op og gjort rent i krogene.

Pia Torben med deres fire børn

Pia Torben med deres fire børn

Det er noget børnene husker

Første gang Pia og Torben var værter ved Åbent Landbrug var i 2010, og de husker det begge som en særdeles oplevelsesrig dag. Torben mindes især en bedstemor, som erfarent satte sig på malkeskamlen og viste børnebørnene, hvordan man malker en ko. ”Der er ingen tvivl om, at det er en oplevelse, som børnene husker”, smiler landmanden, som glæder sig til igen at få besøg af fynboer i alle aldre og håber, at Åbent Landbrug kan være med til at styrke landbrugets image i mange år fremover.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve