Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening  →  Aktuelt  →  Debatmøde i teltet: Hvordan får vi flere unge i erhvervet?

Debatmøde i teltet: Hvordan får vi flere unge i erhvervet?

I år 2000 var 23% af de danske landmænd under 40 år. I år 2017 var det tal faldet til 6%! Alle er enige om, at det er dybt problematisk, at gennemsnitsalderen for danske landmænd stiger med mere end et år for hvert år, der går. Mange ældre landmænd vil gerne sælge og overdrage til den unge generation. Men generationsskiftet går så langsomt, at det slet ikke kan hamle op med det strukturelle behov.

Mange unge landmænd er skarpe, veluddannede, ambitiøse og vil rigtig gerne have foden indenfor og være med til at sætte deres præg på fremtidens landbrug. Men mange af dem springer desværre fra, fordi det er umuligt at få lov til at starte op. Det har aldrig været sværere at komme i gang rent finansieringsmæssigt. Og kravene til egenkapital er urealistisk høje.
Så hvad gør vi? Hvordan løser vi det? Det er emnet for et debatmøde i Centrovices telt på dyrskuet (stand RS 19-21) lørdag den 15. juni kl. 13.30.

I teltet vil være et panel bestående af blandt andet: Claus Bo Petersen, Landbrugskundedirektør i Danske Bank, Morten Riget, Landbrugschef i Nordea, Henrik Terp, landmand og driftsleder på Sanderumgaard, Frederik Petersen fra LandboUngdom, Anders Harck, formand for L&F’s sektorbestyrelse Økonomi og Virksomhedsledelse samt driftsøkonom Niels Borello Lausen fra Centrovice.

Mødet er et debatmøde, hvor paneldeltagere og gæster i teltet kan vende, hvad vi kan gøre i fællesskab. Skal vi lade udenlandske pensionskasser købe sig ind i erhvervet for at komme i gang med generationsskifteprocessen? Skal vi gå væk fra privatejede bedrifter og i stedet lade pensionskasser og kapitalfonde overtage ejerskabet og leje ud til landmændene?

Det er bestyrelsen i Centrovice, der er vært ved mødet, og de håber, at debatten kan sætte nye tanker i gang hos de fremmødte. Og måske være startskuddet til at landmænd, finansieringsinstitutter, rådgivere, landboforening og politikere i fællesskab kan finde nogle løsninger, som kan fungere i praksis – uden at blive underkendt af EU – så erhvervet kan få vendt den kedelige udvikling.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve