Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Forening

Bestyrelsen i Centrovice har indstillet til fusion mellem rådgivningsdelen af Centrovice og LMO I/S.

Nedenfor kan du læse om følgende:

  • Hvad betyder fusionen for dig?
  • Pressemeddelelse: Rådgivningsvirksomheder i kæmpe fusion: Skaber fyrtårn i milliardbranche
  • Spørgsmål og svar om fusionen
  • Fakta om virksomhederne
  • Det skriver udvalgte medierne

Centrovice og LMO vil skabe branchens stærkeste rådgivningsvirksomhed

Centrovice og LMO ønsker at fusionere og dermed blive til Danmarks største aktør inden for landbrugsrådgivning. Fusionen vil give den nye virksomhed en unik position som et fyrtårn inden for landbrugsfaglig rådgivning, ledelse, regnskab og økonomi.

Med en fusion vil den nye fælles rådgivningsvirksomhed være i stand til at fastholde nærheden til kunderne lokalt og fortsat tilbyde højt kvalificeret rådgivning på alle relevante områder.

Derudover vil fusionen være med til at sikre en større bredde af medarbejdere, som i højere grad får mulighed for at specialisere sig, og som kan servicere eksisterende og nye kunder i deres færd mod øgede produktionsresultater.

Den nye virksomhed vil beskæftige knap 600 medarbejdere og omsætte for cirka 400 millioner kroner årligt og repræsentere kunder og medlemmer over hele Fyn, i Jylland samt på Sjælland og Lolland-Falster.

Alle kunder hos både LMO og Centrovice beholder deres nuværende rådgiver, og kontoret i Vissenbjerg vil fortsat danne rammen om rådgivningen på Fyn.

Fusionen er betinget af, at den vedtages på en ekstraordinær generalforsamling i Centrovice mandag den 4. november kl. 13.00. LMO’s otte ejerforeninger har allerede stemt for forslaget om at indgå i en fusion med Centrovice.

Tilmeld dig den ekstraordinære generalforsamling her.


Pressemeddelelse

Læs pressemeddelelsen her.

 


Spørgsmål og svar om mulig fusion mellem Centrovice og LMO

 

1. Hvem er det Centrovice ønsker at fusionere med?

LMO blev skabt i 2008 som et fælles rådgivningsselskab og tæller otte landboforeninger.
Virksomheden omsætter for godt 285 mio. kr. og tæller omkring 430 medarbejdere fordelt på seks kontorer i Søften, Horsens, Viborg, Aars, Østervrå og på Samsø.

Vi ønsker at fusionere med LMO, fordi vi hver især er to stærke og sunde forretninger, som komplementerer hinanden godt. Vores værdier og holdninger er langt hen ad vejen ens, og vi tror på, at vi sammen kan skabe et fælles nyt selskab, som bliver til gavn for kunder og medarbejdere.

Efter en fusion vil virksomheden blive branchens største rådgivningsselskab med næsten 600 dygtige medarbejdere.

2. Hvad er baggrunden for fusionen?

Vi befinder os i en branche, der er præget af mange konkurrenter og et svindende antal kunder. På Fyn har vi gennem årene set flere eksempler på, hvordan den udvikling tillige har flyttet arbejdspladser hos landbrugets samarbejdspartnere væk fra Fyn med eksempelvis slagterilukninger. Derfor er det en sund organisation, der udviser rettidig omhu, og vurderer hvordan vi også fremover kan sikre den nære og stærke rådgivning til vores kunder.
LMO og Centrovice er to veldrevne organisationer, som hver for sig har skabt stærke resultater i mange år. Gennem få måneder har der været en effektiv dialog mellem foreningerne om en mulig fusion.

Med fusionen kan vi fastholde nærheden til vores kunder lokalt, og samtidig sikrer vi medarbejdere, som i endnu højere grad får mulighed for at blive branchens dygtigste specialister. På den måde vil det give vores kunder adgang til endnu bedre rådgivning og kompetencer.

3. Hvad betyder fusionen for fynske landmænd?

Vores kunder kan fortsætte med den rådgiver, de kender i dag, men de får også adgang til specialister indenfor landbrugsfaglig rådgivning, regnskab, ledelse og økonomisk rådgivning.

Med fusionen kan vi sikre en fortsat stærk og kompetent rådgivning samtidig med, at vi efter fusionen bliver Danmarks største landbrugs rådgivning og dermed kan underbygge en øget specialisering. Samlet kan vi således tilbyde en full-service rådgivning til de fynske landmænd

Den fynske del af den nye fælles organisation vil fortsat være kontoret i Vissenbjerg.

4. Vil fusionen påvirke priserne på rådgivning?

Der er ingen priser, der ændres som konsekvens af fusionen.

5. Hvad kommer det til at betyde for Centrovice?

Vi bliver en del af en større fælles organisation, som betyder, at vi kan bevare nærheden til kunderne. Den fynske del af den nye fælles organisation vil fortsat være kontoret i Vissenbjerg, og de fynske landmænd fortsætter med den samme rådgiver, som de har i dag. Samtidig får rådgiverne et langt større netværk af specialister, og derfor vil en fusion mellem LMO og Centrovice resultere i både bedre og mere specialiseret rådgivning til fynske landmænd.

6. Hvordan kommer organisationen til at se ud efter fusionen? 

I første omgang har vi fokus på at skabe opbakning til fusionen. Når det forhåbentlig er en realitet den 4. november, vil vi tage fat på, hvordan vi bedst organiserer det daglige arbejde i den nye fælles virksomhed. Det er en opgave, som vi går til med et mål om at skabe en stærk organisation til glæde for vores kunder og en attraktiv arbejdsplads til glæde for vores medarbejdere. Det ligger fast, at vores kunder vil have den samme rådgiver, som de har i dag, og på Fyn, vil vi fortsat arbejde ud fra vores kontor i Vissenbjerg.

7. Hvor får virksomheden adresse?

De to virksomheder har allerede en række kontorer i Jylland (Søften, Horsens, Viborg, Aars, Østervrå og på Samsø) og på Fyn bliver der ikke ændret på kontoret i Vissenbjerg og Ærø.

8. Hvordan fordeles ejer-rettighederne mellem LMO og Centrovice?

Centrovice får 24,9 pct. af den nye virksomhed. Derudover får de – lig Landboforeningen Midtjylland qua deres størrelse – to bestyrelsespladser, hvor de øvrige af LMO’s foreninger kun har én plads hver. Derudover får Centrovice en medarbejderrepræsentant lig LMO, som har en enkelt medarbejderrepræsentant.

9. Hvordan vil ledelsen se ud efter en fusion?

Den nuværende direktør for LMO, Jan Winther, bliver direktør for den nye virksomhed. Louise Helmer har takket nej til stillingen som vicedirektør for den nye virksomhed, og hun spiller en aktiv rolle i at få fusionen på plads, hvorefter hun efter eget ønske stopper.

Nis Kristian Hjort fra Børkop er formand for LMO, og han bliver formand for den nye virksomhed, mens Torben Povlsen bliver en del af formandskabet.

10. Hvornår vil fusionen træde i kraft?

Fusionen sendes til afstemning blandt medlemmerne den 4. november. Fusionen vil formelt set træde i kraft den 1. november, hvis der bliver stemt ja den 4. november, altså med fire dages tilbagevirkende kraft. Fusionen forventes endeligt gennemført den 31.12.2019.

11. Hvad sker der, hvis medlemmerne ikke ønsker fusionen?

Rådgiverbranchen er præget af en stor konkurrence og samtidigt bliver der færre kunder at kæmpe om. Derfor vil det på sigt sætte Centrovice i en udsat position. Nu har vi mulighed for at fusionere på et ligeværdigt niveau, fordi organisationen er stærk og veldrevet.

 


Fakta om virksomhederne

Fakta om LMO

  • LMO blev skabt i 2008 som et fælles rådgivningsselskab og tæller otte landboforeninger.Virksomheden omsætter for godt 285 mio. kr. og tæller omkring 430 medarbejdere fordelt på seks kontorer i Søften, Horsens, Viborg, Aars, Østervrå og på Samsø.
  • LMO har hovedsageligt rådgivning i Jylland fra Vejle i syd til Østervrå i nord samt på Fyn.

Fakta om Centrovice

  • Centrovice blev stiftet i 2008 efter en fusion mellem Agrogården og Landbofyn.
  • Virksomheden omsætter for godt 100 mio. kr. og tæller omkring 150 medarbejdere fordelt på to kontorer i Vissenbjerg og på Ærø.
  • Centrovice har hovedsageligt rådgivning på Fyn, i Jylland samt på Sjælland og Lolland-Falster.

 


Det skriver udvalgte medier

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve