Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Deltidslandbrug  →  Nyttige links

På denne side har vi samlet en række af de links, du kan få brug for, hvis du er deltidsbeskæftiget indenfor landbruget. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte vores deltidskoordinator, planteavlskonsulent Hanne Pontoppidan.

Deltidslandbrug

Deltidslandmænd i Landbrug & Fødevarer

Arbejdet for deltidslandmændene i Landbrug & Fødevarer har til formål at fremme og synliggøre deltidslandmændenes interesser – fagligt og erhvervspolitisk.”

Deltidslandmænd i Landbrug & Fødevarer

Rådgivning af deltidslandmænd, LandbrugsInfo

Her finder du Videnscenteret for Landbrug’s rådgivnings- og informationsmateriale til deltidslandmænd. Du kan bl.a. læse om de rådgivningsprodukter, der er udviklet specielt til deltidslandmænd og om brug af de sociale medier relateret til deltidslandmænd.

Besøg landbrugsinfo her

Farmtal Online

På Farmtal Online finder du bl.a. budgetkalkuler for planteavl og dyrehold, maskinomkostninger og tal vedrørende finansiering.

Besøg Farmtal Online her

Ejendomsdata

På OIS kan du søge og finde oplysninger om din eller andre ejendomme i Danmark. Du kan bl.a. finde BBR-meddelelser, ejendomsvurdering, matrikelnumre samt kommune- og lokalplaner, der vedrører ejendommen.

Besøg OIS her

Liv og land

Ministeriet for by, bolig og landdistrikter har på denne hjemmeside samlet en masse inspiration og viden om udvikling af landdistrikter.

Besøg Liv og land her.

Opstart af gårdbutik

Pjece om start af gårdbutik. Pjecen giver dig svar på mange af de spørgsmål, der dukker op, når man overvejer at starte en gårdbutik.

Læs mere om opstart af gårdbutik

Økologi

Har du interesse for økologisk jordbrug, så kan du finde vores økologikonsulenter her.

 

Kvæg

Kødkvæg, LandbrugsInfo

På LandbrugsInfos side om kødkvæg finder du artikler om fodring, pasning og sundhed hos kødkvæg. Emnet kødkvæg som naturplejere har også plads her.

Besøg landbrugsinfo her

 

Får og geder

Rådgivning om får og geder, LandbrugsInfo

På LandbrugsInfos side om får og geder kan du bl.a. finde pjecerne ’Kom godt i gang med får’ og ’Kom godt i gang med geder’. Du kan også finde information om bl.a. fodring samt om sundhed og sygdomme.

Læs mere om får og geder her

 

Heste

GUIDE – Lov om hold af heste

’GUIDE Lov om hold af heste’ er udarbejdet efter ’Lov om Hold af Heste’ blev ændret i februar 2017. I guiden kan du læse om de krav der gælder til bl.a. opstaldning og adgang til fold.

Du finder GUIDE – Lov om hold af heste her

Hestepas

Alle heste skal have hestepas med medicinsider. På LandbrugsInfo kan du læse om reglerne samt finde link til betaling af bl.a. hestepas og ejerskifte.

Læs mere om hestepas her

Hestens Værn

På hestens-vaern.dk kan du læse om ammehjælp, hvis du mister et føl eller en hoppe. Du kan også finde råd og vejledning om hove og beslag, vinterfolde, huld mm.

Besøg Hestens Værn her

 

Høns

Guide til at holde høns

En lille guide til at holde høns, der beskriver, hvor nemt, givende og lærerigt det er.

Læs mere om hønsehold her

 

Giftige planter

Hent app til bestemmelse af giftige planter

App’en beskriver 14 hyppigt forekommende giftige planter. Der er udførlige beskrivelser samt 80 foto.

Hent app’en her

 

Planteavl

Landbrugsstyrelsen

På Landbrugsstyrelsens hjemmeside finder du en række informationer, der vedrører landbrug, bl.a. om tilskudsordninger indenfor såvel landbrug som miljø. Det gælder bl.a. enkeltbetaling, der tidligere hed hektarstøtte, og som fra 2015 hedder grundbetaling.

Besøg Landbrugsstyrelsen her

Middeldatabasen

På Middeldatabasen kan du søge og finde oplysninger om plantebeskyttelsesmidler. Der er bl.a. andet en positivliste som angiver hvilke midler, det er lovligt at anvende og opbevarer.

Besøg Middeldatabasen her

Natur- og miljødata

På Danmarks Miljøportal kan du finde en lang række data. Du kan bl.a. se om der er naturområder på din ejendom, der er beskyttet af §3 i Naturbeskyttelsesloven, du kan finde fredede diger og hegn, og du kan finde oplysninger om bygge- og beskyttelseslinjer. Du kan søge på din egen ejendom og se samtlige matrikler, der er tilknyttet.

Besøg Danmarks Miljøportal her

 

Indberetninger

Landbrugsindberetning

På Landbrugsindberetning kan du bl.a. indberette gødningsregnskab, sprøjtejournal og fødevarekædeoplysninger. Der er desuden adgang til webdyr.

Besøg Landbrugsindberetning her

TastSelv, Landbrugsstyrelsen

Her kan du indsende Fællesskema, forskellige miljøtilskud og indberette efterafgrøder. Siden bør åbnes i Firefox.

Du finder Landbrugsstyrelsens TastSelv-funktion her

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve