Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Deltidslandbrug  →  Aktuelt  →  Alle hestefold er nu omfattet af lovkrav

Alle hestefold er nu omfattet af lovkrav

Tidligere var det kun nye hestehold, som var omfattet af foldkravene i Lov om hold af hest.
Lov om Hold af heste blev oprindeligt vedtaget i 2007 med er en række overgangsordninger for hestehold etableret før 1. januar 2007. Fra januar 2016 er § 11 om staldgulve, § 16 om folde og § 18 om foldplan gældende for alle hestehold (også dig med én hest).

Motion eller bevægelse

Siden 2008 har der været krav om, at alle heste i mindst 2 timer 5 dage om ugen skal motioneres eller gives fri bevægelse på fold. Føl og plage på fold, skal indtil de er 2 år gamle, på fold sammen med artsfæller, medmindre veterinære forhold taler afgørende herimod. Det nye fra 2016 er følgende:

Foldstørrelse
For ethvert hestehold skal der være adgang til en fold. Folden skal have et areal på mindst 800 m², hvoraf den korteste side skal være mindst 20 m. Benyttes folden af mere end fire heste på samme tid, forøges arealkravet med 200 m² pr. hest. En fold må ikke benyttes af mere end i alt 20 heste.

Folden må ikke indhegnes med pigtråd.

Foldplan
Der skal for ethvert hestehold være en plan for, hvornår de enkelte heste kommer på fold.

Staldgulv
Fra januar 2016 skal gulvet i stalden og boksen være jævnt og ikke glat. Gulvet skal være konstrueret således, at hestene ikke kommer til skade eller udsættes for lidelse.
Lejearealet skal være bekvemt, rent og passende drænet, og der skal i passende omfang udlægges strøelse. Ved gruppeopstaldning skal hestene have adgang til et velstrøet, tørt leje på mindst 80 pct. af gulvarealet.

Rådgivning

Har du brug for hjælp til opmåling af folde eller andre spørgsmål i henhold til Lov om hold af heste er du velkommen til at kontakte miljøkonsulent Lykke Pilegaard.

De sidste overgangsordninger i Lov om hold af heste træder i kraft i 2020 og omhandler boksstørrelse, loftshøjde, staldrumfang og lysindfald.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve