Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Deltidslandbrug  →  Aktuelt

Aktuelt

Plantebeskyttelsesmidler mm med orange faresymboler bliver ulovlige 1. juni 2019

Af Hanne Pontoppidan (hap@centrovice.dk).

Landbruget opnåede for et år siden en særstatus i forhold til andre brancher og fik udsat fristen for anvendelse af midler med orange faresymboler til 1. juni 2019.

Forbuddet gælder ikke kun plantebeskyttelsesmidler men også f.eks.  rengørin Læs mere »

7. maj 2019

Kvælstofprognosen 2019

Af Hanne Pontoppidan (hap@centrovice.dk).

Så er kvælstofprognosen kommet. På Fyn og de omliggende øer angiver prognosen, at vi skal trække 15 kg N fra pr. ha på lerjord (JB over 4). På marker i Langelands kommune skal der også trækkes fra på JB 2 & 4, men lidt mindre nemlig 5 kg N p Læs mere »

19. marts 2019

Brak må udnyttes til foder fra 20. juli

Allerede i morgen d. 20. juli lemper Landbrugsstyrelsen reglerne for udnyttelse af MFO-brakarealer til foder. Det betyder, at du må afgræsse eller tage slæt til foder på marker med MFO-brak. Selvom arealet afgræsses eller høstes, mister arealet ikke sin status som brak i forhold til kravet Læs mere »

19. juli 2018

Halmbørs

Tørken giver mangel på halm, og vi har derfor valgt på Centrovice’s Facebook side at oprette et opslag, hvor halm kan formidles. I opslaget kan du skrive, hvis du sørger halm eller har halm at sælge.

Hvis du gerne vil købe eller sælge halm, men ikke har Facebook, så ring til en af vores p Læs mere »

16. juli 2018

Fra 1. august må brak sandsynligvis anvendes til foder

EU-medlemslandene har pga. tørken fremsat og støttet et forslag til at lempe reglerne om de grønne krav, som forventes at træder i kraft 1. august. Når reglerne lempes, vil det betyde, at du kan afgræsse eller høste materiale på dine brakmarker, uden at det går udover krav til antal afgrød Læs mere »

13. juli 2018

Nu må også frøgræshalm behandlet med vækstregulering opfodres

Som du kan læse i artiklen ‘Frøgræshalm behandlet med ukrudts- og svampemidler’, så er der allerede givet tilladelse til, at frøgræshalm behandlet med en række ukrudts- og svampemidler ekstraordinært på grund af tørken må opfodres i år. Nu er tilladelsen udvidet til også at gælde en r Læs mere »

13. juli 2018

Frøgræshalm behandlet med ukrudts- og svampemidler må opfodres

Miljøstyrelsen har med baggrund i tørken givet tilladelse til, at halm efter frøgræs ekstraordinært må opfodres, selvom arealet er behandlet med de nedenfor nævnte ukrudts-og svampemidler. Tilladelsen gælder alene høsten 2018, og den er givet med baggrund i den force majeure-situation, der Læs mere »

12. juli 2018

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve