Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Arrangementer  →  Temadag kvæg - Vejen til høj ydelse

Temadag kvæg – Vejen til høj ydelse

Når kvoterne falder væk den 1. april 2015, bliver det bl.a. staldkapaciteten, der bliver begrænsende for hvor meget mælk, der kan produceres på kvægbedrifterne. På mange bedrifter må antallet af køer reduceres pga. “Lov om hold af Kvæg”.

Der er mange forhold der spiller ind, når ydelsen skal øges – bl.a. god sundhed og god management. Med temadage ‘Vejen til høj ydelse’ og en faglig udflugt i februar 2015 sætter kvægkonsulenterne derfor fokus på en række forhold, der har betydning for køernes ydelse.

Program for temadagen:

Kl. 9.30 – Velkomst og introduktion til dagen. Kaffe og brød.

Kl. 9.45 – Sunde klove er grundlag for høj ydelse

I mange besætninger er klovsundheden et væsentligt problem og koster tab af ydelse, lav foderudnyttelse og større behandlingsomkostninger. I indlægget sættes bl.a fokus på de forhold der har betydning for klovsundheden. Hvordan forebygges og behandles klovsygdomme og hvilken betydning har det for køernes velfærd og produktion.

Indlæg ved Dyrlæge Pia Nielsen, VFL, Kvæg

10.45 –  Workshop om klovsundhed

I mindre grupper drøfter deltagerne med udgangspunkt i egen bedrift og egne erfaringer forskellige problemstillinger vedr. klovsundhed.

11.15 – Pause

11.30 – Management og fodring i perioden omkring kælvning

Fodring i goldperioden og lige efter kælvning har stor betydning for køernes ydelse og sundhed. Goldperioden er koens hvileperiode og forberedelse til næste laktation. I indlægget sættes fokus på goldkomanagement og opstart af laktation med henblik på at undgå bl.a kælvningsfeber, tilbageholdt efterbyrd, ketose, løbedrejning mm. Ligeledes vil kokomfort i den sårbare tid omkring kælvning blive berørt.

Indlæg v. kvægkonsulent Ulla Hansen, Centrovice.

12.15 – Frokost

13.00 – Workshop om goldkomanagement

I mindre grupper drøfter deltagerne med udgangspunkt i egen bedrift og egne erfaringer forskellige problemstillinger vedr. klovsundhed.

13.30 – Pause

13.45 – Staldindretning og kokomfort

Køer der har god plads til at rejse og lægge sig uhindret på et blødt underlag har højere ydelse og bedre klovsundhed. I mange sengebåsestalde er det langt fra opfyldt. I indlægget gives der bl.a forslag til hvordan det kan løses i eksisterende stalde.

Indlæg ved. konsulent Inger Dalgaard, VFL, Kvæg

14.30 – Workshop vedr. staldindretning og kokomfort

I mindre grupper drøfter deltagerne med udgangspunkt i egen bedrift og egne erfaringer forskellige problemstillinger vedr. staldindretning og kokomfort.

15.00 – Afslutning

Vi følger op med en faglig udflugt i februar

I februar 2015 følger vi op på temadagen med en faglig udflugt med to bedriftsbesøg hos højtydende besætninger med fokus på staldindretning, sundhed og håndtering af goldkøer og nykælvere. Tid og dato følger snarest.

Informationer og tilmelding

Tidspunkt:
20. januar 2015 kl. 09:30 - 15:15
Sted:
Centrovice, Damsbovej 11, 5492 Vissenbjerg
Arrangør:
Centrovice
Pris:
2.700 kr. ekskl. moms for deltagelse i temadag og faglig udflugt. 1.500 kr. ekskl. moms for deltagelse i enten temadag eller faglig udflugt.
Kontaktperson(er):
Tilmeldingsfrist:
9. januar 2015

Tilmelding er desværre ikke længere muligt. Ring evt. på telefon 7015 9900

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve