Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Arrangementer  →  Planteavlsudflugt til Djursland

Planteavlsudflugt til Djursland

Den 31. maj 2018 kan du komme med på planteavlsudflugt til Djursland og få inspiration til din egen bedrift. Vi besøger to markante bedrifter, som på hver deres måde har skabt udvikling og fremtid.

Program

Kl. 8.00    Afgang fra Centrovice, Damsbovej 11, 5492 Vissenbjerg
Kl. 9.00    Kaffe og rundstykker på rasteplads ved Århus
Kl. 10.45   Besøg på Lykkesholm – En herregård i udvikling.
Kl. 12.45   Frokost og kaffe i Mols Bjerge
Kl. 14.30   Besøg på Møllerup Gods – Udvikling af Møllerup Hamp
Kl. 17.00   Spisning på Kalø Slotskro, Molsvej 31, 8410 Rønde
Kl. 18.30   Afgang mod Fyn
Kl. 20.30  Ankomst

Om Lykkesholm

Brødrene Jens og Jørgen Blach driver i alt 2500 ha i trekanten mellem Grenå, Ebeltoft og Kolindsund. De er endvidere medejere af en slagtekyllingebesætning ved Kolindsund. Også i udlandet har de aktiviteter, hvor de er medejere af Poldanor med jord i Polen, Ukraine og Rusland. I Skotland har de 600 ha, som mest bruges til afslapning og jagt. Kodeordene er udvikling og stordrift, og målet er, at ”Lykkesholm kan afleveres til næste generation i opdateret stand og rustet til fremtiden”. Der dyrkes korn, frøgræs, majs til modenhed, gulerødder og stivelseskartofler. Der er 5 fastansatte og en komplet maskinpark.
Begge brødre har stor interesse i at deltage i bestyrelses- og foreningsarbejde, hvor de kan medvirke til udvikling til fælles bedste. Blandt andet er Jørgen udnævnt til bestyrelsesformand for Naturpark Mols Bjerge.

Om Møllerup Gods

Møllerup Gods er ejet af Anne Sophie og Stig Gamborg og er en meget alsidig virksomhed. Møder og events, rundvisninger, verdensballetten, hestepension, jagt og endelig dyrkning og forarbejdning af hamp.
Anne Sophie vil vise rundt og fortælle om godsets historie og udvikling. Der vil være fokus på dyrkning og forarbejd-ning af hamp, hvor Møllerup Gods har været med siden 2015. Både konventionelt og økologisk. I 2018 dyrkes 900 ha hamp, hvor en del dyrkes hos lokale avlere. Møllerup gods er førende indenfor udvikling af nye hampeprodukter. I dag anvendes hampefrø til fødevarer og til hudplejeprodukter og ønsket er på sigt at bruge stænglerne til fibre og bladene til medicin. Møllerup Gods er også med i Spektrum Cannabis, der har fået tilladelse til at dyrke medicinsk cannabis.

Informationer og tilmelding

Tidspunkt:
31. maj 2018 kl. 08:00 - 20:30
Sted:
Afgang fra Centrovice, Damsbovej 11, 5492 Vissenbjerg
Arrangør:
Centrovice
Pris:
1.050 kr. ekskl. moms. Der er mulighed for VEU-godtgørelse.
Kontaktperson(er):
Tilmeldingsfrist:
27. maj 2018

Tilmelding er desværre ikke længere muligt. Ring evt. på telefon 7015 9900

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve