Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Arrangementer  →  Møde om smittebeskyttelse og hygiejne i svineproduktionen

Møde om smittebeskyttelse og hygiejne i svineproduktionen

På baggrund af MRSA-problematikken, sidste års tilfælde af afrikansk svinepest i Polen og flere andre østlande samt den seneste tids medieomtale af udbrud af PEDv i Ukraine, som spår en hurtig spredning af smitte henover Europa med store tab til følge, inviterer Centrovices svinebrugskonsulenter til gratis møde om smittebeskyttelse og hygiejne i svineproduktionen. Her kan svineproducenter og deres danske og udenlandske medarbejdere få en status på situationen og en gennemgang af reglerne for, hvordan man håndterer smittebeskyttelse på bedriften – og overfor de svinetransporter, som i år forventes at krydse grænsen ca. 20.000 gange for at køre til samlesteder eller direkte ud til svinestaldene for at læsse grise til eksport.

Arrangementet skal sikre, at alle på bedriften kender konsekvenserne og er oplyst om, hvordan man forholder sig til smittebeskyttelse, så alle får ejerskab til opgaven om fortsat at holde Danmark fri for PEDv og svinepest og håndtere MRSA-problematikken bedst muligt.

Arrangementet afholdes i to sale, på dansk i den ene sal og på engelske i den anden. Vi opfordrer derfor varmt til, at man inviterer både sine danske og sine udenlandske medarbejdere til at deltage, så alle tager ejerskab for at holde smitten ude af de danske svinestalde. Der vil blive udleveret materiale på både dansk, engelsk og russisk, og foredragene vil indeholde en del billedmateriale, så også de udenlandske medarbejdere, der ikke er så stærke i det engelske, kan have glæde af aftenen.

Program:

19.00 – 19.30 (gentages kl. 19.30 på engelsk)
Status på situationen omkring MRSA, samt PEDv og afrikansk svinepest i Østeuropa, og hvilke konsekvenser der er forbundet med dem.
v/ Kasper Jeppesen, dyrlæge, DanVet

19.30 – 19.45 (gentages kl. 20.00 på engelsk)
Hygiejne og smittebeskyttelse.
– Lovgivning og forholdsregler vedrørende smittebeskyttelse.
– Biologisk APV
v/Lone Grube Hansen og Finn Rasmussen, svinebrugskonsulenter, Centrovice

19.45 – 20.15 (gentages kl. 20.30 på engelsk)
Hygiejne i forrummet – Retningslinjer og gode vaner fra handlingsplaner mod MRSA.
v/ Tinna Ravnholt Urth, hygiejnesygeplejerske, Statens Serum Institut

Pause inkl. forfriskning


20.30 – 21.00 (gentages kl. 19.00 på engelsk)
Ekstern smittebeskyttelse – hvordan håndterer vi de udenlandske lastbiler, der kører over grænsen til Danmark – ved grænsen, på samlestalde og ved rampen på bedriften.
v/ Peter Arendt Nielsen, distriktsdyrlæge, Seges.

21.00 – 21.30 (på dansk/engelsk)
Bio Security i Danosha – Smittebeskyttelse i praksis med PEDv og Svinepest tæt på. Danosha driver i Ukraine en svineproduktion på 13.500 søer med en årlig produktion på 285.000 slagtesvin og 120.000 smågrise.
v/ Per Knudsen, produktionsdirektør I Danosha, Ukraine.

 

Tak til vores sponsor

logo_destek

 

 

Informationer og tilmelding

Tidspunkt:
28. januar 2015 kl. 19:00 - 21:30
Sted:
Damsbovej 11, 5492 Vissenbjerg
Arrangør:
Centrovice
Pris:
Gratis
Kontaktperson(er):
Tilmeldingsfrist:
28. januar 2015

Tilmelding er desværre ikke længere muligt. Ring evt. på telefon 7015 9900

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve