Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Arrangementer  →  Konference: Er dine rester penge værd?

Konference: Er dine rester penge værd?

Onsdag den 12. december kl. 8.30-14.00 afholder Centrovice i samarbejde med Food Fyn, Inbiom og MiljøForum Fyn en konference, der sætter fokus på udnyttelse af spild og restproduktionen fra frugt, bær og grøntsager. Så dyrker du frugt eller grøntsager, så er denne dag yderst interessant for dig og din virksomheds fremtid.

Formålet med dagen

Formålet med konferencen er at give inspiration til, hvordan danske fødevarevirksomheder kan udnytte deres restproduktion til at forædle resterne eller skabe en helt ny produktion. Og på den måde give resterne værdi.

I dag bruges overskudsproduktioner ofte til biogas eller som gødning på marken, men resterne kan også bruges til at producere andre type varer, der har et bedre økonomisk afkast. Formålet med konferencen er derfor at inspirere virksomhederne til at tænke ud af boksen mht. udnyttelse af deres råvarer, siger Laura Raidla, der er forretningsudvikler i Food Fyn.

På lang sigt er målet, at flere fynske fødevarevirksomheder påbegynder nye udviklingsprojekter, der skaber større værdi for virksomheden både fra en grøn og økonomisk bæredygtighedsvinkel.

Sådan forløber dagen

På konferencen bliver du præsenteret for en række oplægsholdere, der blandt andet fortæller om, hvordan de selv skaber merværdi af deres rester. Der vil ligeledes være en workshop med erhvervsudveksling og dialog om, hvordan restproduktionen kan udnyttes.

Program

Kl. 8:30 Ankomst, registrering & morgenmad

Kl. 9:00 Velkomst & oplæg: Værdifuld biomasse i landbruget

Bioøkonomien – En genvej til værdi- og jobskabelse via bedre udnyttelse af de biologiske ressourcer v./ Lene Lange, LLa-Bioeconomy, Research & Advisory

Kl. 9:30 Potentialet i fødevarerester

Hvilke forædlingsmuligheder findes der inden for rester fra frugt- og bær forarbejdningen samt fermenteringsmuligheder for grøntsags restprodukter v./ Karin Loft Eybye, Teknologisk Institut

Bioraffinering i pilotskala – proteinkoncentrater og fiberprodukter fra fx roetoppe samt nye initiativer om sidestrømme fra raps, oliven og grønsager. v./ Nikolaj From Petersen, Teknologisk Institut

Højværdistoffer i frugt og grønt – nye muligheder for genanvendelse af dine restproduktioner Få konkrete eksempler på udvinding og anvendelse af højværdistoffer fra blandt andet kartoffelskræller, juicepulp og gulerødder. v./ Ditte Baun Hermund, DTU Food

Kan frugt og grønt blive mere end bare frugt og grønt? Oplægget vil præsentere potentialet af fugt og grønt samt nogle af KBMs forskning inden for anvendelse af frugt og grønt i forbindelse med ingredienser, kemikalier, farvestoffer, kosttilskud og medicin. v. / Xavier Fretté, SDU TEK

Paneldebat & spm. fra salen

Kl. 11:15 Workshop – erfaringsudveksling & dialog – hvilke rester har vi & hvad kan vi gøre med dem?

Kl. 12:15 Netværk & frokost

Kl. 12:45 Danske virksomhedshistorier – hør 3 virksomheder fortælle om deres valg om at gå en anderledes retning – hvorfor gjorde de det, hvordan foregik det og hvordan er det gået?

Fra tomatrester til ketchup – men hvad med stilken? v./ Claus Duedal Jacobsen, salgschef,

Alfred Pedersen & Søn Hvordan branding og konceptudvikling gør rester af gulerødder til en fornuftig forretning v. /Thomas Munk Niekrenz, ejer, HorseCarrots

Brødrene Kjeldahl – udfordringer og succes ved at tænke innovation ind i rester af løg og kartofler v. / Annemette Undén, forretningsudvikler, Miljøforum Fyn

Paneldebat & spm. fra salen

13:45 Strategi er ikke vigtigt – eller er det? Hvad vil det sige, at gå i gang med et nyt tiltag på sin virksomhed, og hvad kan en strategi give af gevinster i den proces? v./ Katrine Boller, Centrovice

Kl. 14:00 Tak for i dag!

Pris og tilmelding

Deltagelse er gratis. Tilmelding skal ske på e-mail: larai@udviklingfyn.dk eller på følgende link: https://udviklingfyn.nemtilmeld.dk/183/

Se også invitationen her: InnoRest konference – invitation.

I henhold til persondataforordningen gør vi opmærksom på, at der ved Centrovices arrangementer kan blive taget fotos eller filmklip, som efterfølgende benyttes i markedsføringsøjemed.

Informationer og tilmelding

Tidspunkt:
12. december 2018 kl. 08:30 - 14:00
Sted:
Centrovice, Damsbovej 11, 5492 Vissenbjerg
Arrangør:
Centrovice, FoodFyn, Inbiom og MiljøForum Fyn
Pris:
Gratis
Kontaktperson(er):

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve