Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Arrangementer  →  Klima, biodiversitet og naturkvæg

Klima, biodiversitet og naturkvæg

– Hvad er fakta, og hvordan kan du bruge dem i din afsætning af kødet?

Kom til temaaften tirsdag den 5. november 2019 kl. 19-22 hvor Centrovice stiller skarpt på fakta i forhold til klimaberegninger og biodiversitet, samt hvordan du som dyreholder kan bruge disse ”modstridende” fakta i din afsætning.

Der er politisk stor bevågenhed om klima og biodiversitet, men i medierne opleves det som om, at klimaet fylder mest og giver anledning til bekymring. Her bliver det ofte udtalt, at oksekød er den største synder i CO2-regnskabet. På den anden side betyder afgræsning med naturkvæg meget for biodiversiteten i vores åbne naturområder, men det kommer sjældent frem i debatten.

Formidlingen af budskaber til forbrugerne
På aftenen får du bl.a. fakta om, hvordan der regnes på CO2 fra kvæg, og hvordan naturpleje udgør en vigtig rolle i forhold til at øge biodiversiteten i vores naturområder.

Danske Slagtemestre vil sætte fokus på, hvordan de forskellige fakta kan formidles til forbrugerne, og hvordan slagtere og dyreholdere kan hjælpes ad med at få en nuanceret historie frem, så forbrugerne stadig med god samvittighed vil sætte oksekød på deres menu.

Afslutningsvis vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål og debattere de udfordringer, du som dyreholder står over for med den store bevågenhed både fra politisk side og i medierne.

Program

  • Klima og kødkvæg – Hvad siger beregningerne, og hvad betyder noget? v/ Julie Cherone Smidth Henriksen, Landbrugsfaglig projektleder, Økologisk Landsforening
  • Biodiversitet og kødkvæg – Kødkvægets påvirkning på biodiversiteten v/ Birthe Thordahl Christensen, Miljø- og naturkonsulent, Centrovice
  • Formidling af budskaber om kødkvæg – Hvordan bruges fakta i formidlingen mod forbrugerne? v/Danske Slagtermestre
  • Kaffe og pause
  • Debat og spørgsmål

I henhold til persondataforordningen gør vi opmærksom på, at der ved Centrovices arrangementer kan blive taget fotos eller filmklip, som efterfølgende benyttes i markedsføringsøjemed.

Informationer og tilmelding

Tidspunkt:
5. november 2019 kl. 19:00 - 22:00
Sted:
Centrovice, Damsbovej 11, 5492 Vissenbjerg
Arrangør:
Centrovice
Pris:
150 kr. ekskl. moms men inkl. kaffe og kage
Kontaktperson(er):

Udfyld nedenstående felter og afslut med at klikke på knappen Tilmeld for at tilmelde dig arrangementet.

Deltagernavn*
E-mail*
Navn på bedrift eller firma*
Telefonnr.*
Adresse*
Antal deltagere*
Postnr. og by*
Primær driftsgren/branche
- Vælg venligst -
Er du kunde/medlem hos Centrovice?
- Vælg venligst -
Bemærkning:
Navn*
Firma
Adresse*
Postnr. og by*

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve