Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Arrangementer  →  Handelserfa efterår 2017 - Hold 2

Handelserfa efterår 2017 – Hold 2

Kom med til en spændende og indholdsrig dag, når Centrovice inviterer til Handels ERFA møde den 12. oktober kl. 9.45-14.30.

På dette efterårs Handels ERFA møde bliver der b.la. drøftet aktiemarkedernes og renternes udvikling, den danske eksport af landbrugsvarer på valutamarkedet, den stigende interesse for køb af dansk jord, og så ser vi på spørgsmålet, om prisen på olie og anden energi bør forblive låst, eller om det er tid til at låse op.

Program:

09.45 Kaffe
10.00 Mødet starter og følgende  emner tages op:
Finansiering
Vi kan selv selvfølgelig ikke undgå at tale om aktiemarkedernes og renternes udvikling. For selv om de lange renter har været i nedtrend siden foråret, har vi signaler om en korrektion.

Ingen tænker på valuta, men det bør du

Dansk eksport af landbrugsvarer er ramt dobbelt på valutamarkedet. DKK er styrket ift. andre valutaer, og USD er faldet mere end andre store eksportvalutaer.  Imens nyder GBs virksomheder måske lige nu godt af pundet, der falder markant, men Brexit nærmer sig. Om lidt skal centralbankerne desuden til at spole verdenshistoriens største obligationsopkøb for nytrykte penge tilbage, og det gør de ikke kun ud fra objektive kriterier.

Køb dansk jord – eller hvad?

Flere lande har problemer med at nedbringe den høje statsgæld, og det buldrende boligmarked øger gælden for mange private. Vi kan se nye bobler flere steder i verden. Et gammelt råd lyder godt nok “Køb jord, det laves ikke mere.” Men skal det absolut være i Danmark? Vi prøver at lære fra de fortsat voldsomt interesserede investorer.

Råvarer

Til dette møde bliver du meget klogere på, hvordan du før salg kan bruge vores nye program til at beregne fra-drag og nettopriser på korn og raps. Ligesom du via programmet kan sammenligne priser på forskellige gødningstilbud.

Sådan kan/bør du forholde dig

Vi laver en status på korn-, soja og rapshøsten i Danmark og globalt og taler om, hvordan du bør disponere resten af året. Og måske endda ind i næste høstår. Som sælger, som køber og som hjemmeblander. Så har vi selvfølgelig også fokus på maltbyg, hvor Danmark er storeksportør. Ligesom vi taler om oliefrøsmarkedet, for raps har potentiale til stigninger, men holdes nede.

Skal, skal ikke … låse energien?

Vi har længe anbefalet, at man IKKE låser prisen fast på olie og anden energi. Men der er krig på oliemarkedet, og forbruget stiger. Så måske er det ved at være tid? Det hører du meget mere om til dette HandelsERFA møde.

Det handler om husdyr

Du kan ikke drive en sund forretning, hvis du ikke har et øje på b.la. puljenoteringerne i fx Tyskland. Måske tror du desuden, at du kan være ligeglad med den amerikanske dollars indflydelse på bacon? Det er desværre ikke korrekt, og til dette HandelsERFA møde vil vi endda også tage så langt som til Kina for at tale om amerikansk oksekød og kinesernes forbrug af mælk. Det har nemlig også indflydelse på din hverdag og din indtjening.

Informationer og tilmelding

Tidspunkt:
12. oktober 2017 kl. 09:45 - 14:30
Sted:
Damsbovej 11, 5492 Vissenbjerg
Arrangør:
Centrovice og AgroMarkets
Pris:
950,00 kr. eks. moms
Kontaktperson(er):
Tilmeldingsfrist:
4. oktober 2017

Tilmelding er desværre ikke længere muligt. Ring evt. på telefon 7015 9900

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve