Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Arrangementer  →  Guldkorn til marken 22

Guldkorn til marken 22

Igen i år udbyder planteavlsafdelingen to spændende Guldkornskurser, som dygtiggør deltagerne inden for styring af planteavlen og fokuserer på den bedst mulige indtjening.

Kurserne afholdes i hhv. uge 2 og uge 4 og løber over 3 dage. 1. kursusdag på Centrovice og 2. og 3. kursusdag på Dalum Landbrugsskole inkl. overnatning. Der er således rig mulighed for erfaringsudveksling og socialt samvær.

Fremtidens landbrug, rentable sprøjtninger og besøg hos Strøjer Tegl

23. januar – Centrovice
På første kursusdag tegner vi bl.a. omridset af fremtidens landbrug, når Landbrug & Fødevarers forbrugersociolog Nina Preus giver os et kig ind i krystalkuglen. Hvad efterspørger forbrugerne, og hvad skal man som producent forberede sig på inden for de næste 5-10 år?

Dagen byder desuden på tips og tricks til økonomien i markbruget, og vi ser på, hvordan man opnår en højere ”toplinje”. Afslutningsvis giver Morten Leth Bilde fra AGCO A/S os indsigt i det digitale landbrug. Vi ser på den nyeste teknologi inden for landbrugsmaskiner og bliver klogere på, hvordan data kan udnyttes til at optimere bedriften nu og i fremtiden.

26. januar – Dalum Landbrugsskole
På anden kursusdag ser vi på omkostningerne til planteværn, som er steget markant de sidste 5 år, og landskonsulenter ved SEGES, Githa Cordsen Nielsen og Jens Erik Jensen, klæder deltagerne på til at vurdere, hvornår det kan betale sig at ’forsikringsprøjte’.

Tidligere planteavlskonsulent ved Centrovice, Søren Lykkegaard Hansen, er nu ansat ved Monsanto og kigger forbi og gør os klogere på forædling af vinterraps.

Eftermiddagen byder på virksomhedsbesøg hos Strøjer Tegl, en innovativ, fynsk virksomhed, hvor Jørgen Strøjer, som er 5. generation på værket, har en klar vision om, at teglværket skal være det mest innovative afsin art i Danmark.

27. januar – Dalum Landbrugsskole
På tredje og sidste kursusdag bliver vi bl.a. klogere på rodudvikling, når Kristian Thorup-Kristensen, professor ved KU-life, forklarer, hvilken indflydelse rodudviklingen har på udbyttet i afgrøderne, og hvordan vi gennem dyrkningen kan sikre optimal rodudvikling.
Kurset følges op af en udflugt i juni måned.

Guldkornskurser er for alle

Guldkornskurserne bygger videre på tidligere års kurser, og mange deltagere er med fra år til år, men nye deltagere er meget velkomne.
Det er muligt at søge VEU-godtgørelse til kurserne.

Informationer og tilmelding

Tidspunkt:
23. januar 2017 kl. 09:00 - 16:00
Sted:
Damsbovej 11, 5492 Vissenbjerg
Arrangør:
Centrovice
Kontaktperson(er):
Tilmeldingsfrist:
16. januar 2017

Tilmelding er desværre ikke længere muligt. Ring evt. på telefon 7015 9900

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve