Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Arrangementer  →  Fokus på den levende jord

Fokus på den levende jord

Stadig ledige pladser – ring for tilmelding – tlf. 7015 9900

Har vi helt glemt, hvad der sker under jordoverfladen, og hvilke krav planterne stiller for at trives? Nutidens stordrift og ensidige sædskifte sætter jordens balance under et voldsomt pres og de sidste årtiers fjernelse af organisk materiale er langsomt ved at forvandle vores landbrugsjord til en ørken.

Kom til et spændende kursus og få et indblik i, hvorfor vi skal passe og pleje jorden lige så vel som vi plejer vores husdyr. Hør hvilken betydning en levende jord har og hvor afgørende betydning det har, at vi tilfører organisk materiale til jorden. Samtidig får du en viden om, hvor vigtigt en levende jord er for både udbytte, omkostninger og effektiviteten.

Kan du også se værdien i at have en frugtbar jord? Sæt kryds i kalenderen torsdag den 14. februar kl. 9.00-15.00 og bliv klogere på, hvordan du skaber en frugtbar jord for dine afgrøder.

Program

Kl. 9.00 Velkomst og kaffe v/ Lars Bønløkke, planteavlskonsulent

Kl. 9.30 Hvad er en god og dyrkningssikker jord? v/ Lars Bønløkke, planteavlskonsulent

Jorden bliver svære og svære at have med at gøre i takt med, at man fjerner mere og mere af planternes levegrundlag i jorden, herunder kulstof – mere end man tilføjer. Derfor tager vi et kig på, hvad planterne har behov for, så vi ved, hvad der skal være i jorden. Vi kigger også 50 år tilbage, og ser hvad der er sket med jorden.

Kl. 10.30 Pause

Kl. 10.40 Kulstofs betydning for en god jord v/ Søren Ilsøe

  • Hvad sker der, hvis vi bliver ved med at brænde jordens kulstof af?
  • Hvad er gevinsten ved at have en jord med højt indhold af organisk materiale?
  • Hvad er erfaringerne fra udlandet?
  • Mine egne erfaringer i forhold til at pleje jorden.

Kl. 12.00 Middag

Kl. 12.40 Regnormens funktion og betydning v/ Paul Henning Krogh, Au.

Forskeren Paul Henning Krogh vil gå under jordens overflade og se på vores velkendte ven regnormen – en af de større jordlevende former. Men kender vi den egentlig så godt, som vi tror? Vi bliver klogere på, hvad regnormen præcist gør for jorden – og det er ikke så lidt. Derfor ser vi også på, hvordan vi skaber et levegrundlag for regnormene.

Kl. 13.30 Fokus på jorden i praksis v/ Lars Bønløkke, planteavlskonsulent

Der er mange måder at dyrke jorden på, og nogen dyrkningsystemer er hårdere ved jorden end andre. Så hvordan kan du forbedre jorden samtidig med, at det passer ind i lige din dyrkningsmetode? Det får du gode råd til, så du har noget helt konkret at gå igang med i marken.

Kl. 14.00 Ekstra fokus på jordens frugtbarhed v/ Jens Kristian Ege Olsen, teamchef planteavl

Hvis du tager en spiseskefuld jord, er der flere levende organismer i, end der går mennesker på jorden. Disse mange organismer hjælper eller hindrer plantens vækst, så der er god grund til at tage et spadestik dybere ned i din jord, og se på, hvordan du sikre en jord, der er sund for dine planter. Vi vil sætte fokus på jordens frugtbarhed i fremtiden – hør hvordan.

Kl. 14.15 Hvad kan vi forvente af mereudbytte ved at passe bedre på jorden? v/ Lars Bønløkke, planteavlskonsulent

Hvad kan vi forvente af ekstra gevinster ved at passe bedre på jorden? Måske kan man spare på omkostningerne? Eller måske kan blive mere effektiv?

Pris

795,00 kr. eksl. moms, inkl. forplejning

Tilmelding

Tilmeld dig senest den 10. februar her på siden eller på tlf. 7015 9900.

Informationer og tilmelding

Tidspunkt:
14. februar 2019 kl. 09:00 - 15:00
Sted:
Centrovice, Damsbovej 11, 5492 Vissenbjerg
Arrangør:
Centrovice
Pris:
795,00 kr. eksl. moms, inkl. forplejning
Kontaktperson(er):
Tilmeldingsfrist:
13. februar 2019

Tilmelding er desværre ikke længere muligt. Ring evt. på telefon 7015 9900

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve